Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 doların altında olmaması gerektiğini söyledi.

Bilgin, bir televizyon kanalında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bilgin, Türkiye'de sendikalaşma oranının düşük olduğunu söyleyerek, "AK Parti hükümetleri döneminde yapılan bir çalışma var. E-üyelik. Oran yüzde 7 civarından 14,5'e geldi. Neler yapamadınız diye sorarsanız, sendikalar ve toplu sözleşme kanunlarının değiştirilmesi lazım. İş kanunumuzda kapsamlı bir reform yapılması lazım. Hazırlığımız tamam. 20 yıllık sorunlar vardı önümüzde nefes alamadık. Beklemedim. Birincisi beyaz bayrak uygulamasını uygulamaya soktuk. Eğer Türkiye'de 600 civarında iş yeri beyaz bayrak almayı hak ediyor. Burası düzgün üretim yapan bir iş yeri demek oluyor. Oraya ciddi teşvikler verdik. Yasal çerçeve dışında sendikalaşmayı destekleyen uygulamalar yaptık" dedi. 

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete dair konuşan Bilgin, "8 bin 500 beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret, 500 doların altında olmamalı. Bizim memurlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocakta memnun oldukları gibi temmuzda memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı. 

MEMUR MAAŞLARI

Bilgin, memur maaşlarına ilişkin ise, "Memurlarla yaptığımız sözleşmenin dönemleri var. Temmuz ayında bitiyor yasal olarak. Kamu çalışanlarıyla ilgili memur sendikalarımızla temmuzda oturacağız. Enflasyon farkını vereceğiz. Türkiye tarihinde ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığı refah payı var. Asla memurları işçilerden düşük seviyede maaş alma uygulaması yapmayız. Yüzde 14 civarında refah payı. Temmuz'da memura enflasyon farkı artı refah payı vereceğiz" diye konuştu.