Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadı. Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor" dedi. İlgili birimlerin Güzel'in yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şöyle konuştu: 

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'mız 23 Mart'ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı ve kolluk da bunlarla alakalı gerekli arama tarama yaptı ama bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına mı çıktı buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallar açısından yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor. Ama gayriresmi kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu tahkik ediliyor. Hem kolluk hem de devletin diğer birimleri bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu arama ve taramayı sürdürdüğünü bilmenizi isterim. İnşallah yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir."

Semra Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından yakalama kararı çıkarılmıştı.

'KAŞIKÇI KONUSUNDA OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRECEĞİZ'

Bakan Bozdağ,  Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a nakli konusunda ise, Türkiye'nın görüşünü bugün göndereceklerini belirterek, "Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz" şeklinde konuştu.

Adnan Oktar davasındaki tahliye kararlar için de açıklama yapan Bozdağ, HSK Birinci Dairesi'nin İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdiğini belirtti.