Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, oyuncu Burak Haktanır'ı Milli Savunma Bakanlığı'nda kabul etti.

Boğaziçi Film Festivali'nin Kapanış töreninde yaptığı çıkış ile gündeme gelen oyuncu Haktanır, Milli Savunma Bakanı Hulisi akar ile görüştü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da yer aldığı görüşmede Haktanır, Akar tarafından tebrik edildi.

Haktanır, "Tepkimi gösterdiğimde salondan bana çok cılız destek geldi. Tek başımıza da olsak biz her zaman doğruları söyleyeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimize sahip çıkmak, ordumuzu savunmak boynumuzun borcu. Yaptığım çıkışın önemini Bakanımızdan gelen davet ile anladım. Bugün burada olmak benim için büyük bir gurur ve onurdur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Film Festivali yönetimi, 28 Ekim 2022 tarihindeki ödül töreninde 'En İyi Yönetmen Ödülü'nü alan Özcan Alper'i 'politik gönderme' yaptığı gerekçesiyle kınayan bir açıklama yaptı.

Özcan Alper, konuşmasında, ödülünü, geçen günlerde tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmişti.

Alper sahnede TTB Başkanı Fincancı'ya atfettiği ödül konuşmasını yaparken, oyuncu Burak Haktanır, "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor" diye seslenmişti.