MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'da yapacağı miting öncesinde Cumhuriyet Meydanı parti bayraklarıyla süslendi.

MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

Suikastin ardından, tetikçiyi kaçırdığı ileri sürülen tutuklu şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanmıştı.

Sinan Ateş'in katledilmesinin ardından Bahçeli derin bir sessizliğe bürünmüş, daha sonra yaptığı açıklamadaysa muhalefeti hedef almakla yetinmişti.

1-92

Bugün ise, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, Kastamonu'da Bahçeli'nin konuşma yapacağı miting öncesinde meydanda bulunan İYİ Parti İl binasına “Sinan Ateş'in katillerinden hesap soracağız” yazan ve Ateş'in resminin bulunduğu pankart asıldı.

pankart3

MHP, PARTİ BAYRAĞI İLE AFİŞİ KAPATTI

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, İYİ Parti ile aynı binada ve üst katta bulunan MHP İl Başkanlığı, mitinge saatler kala açılan Sinan Ateş pankartını astıkları dev parti bayrağı ile kapattı.

Bayrağın altında kalan ve görünmeyen pankart yerinden sökülerek yine aynı binada bulunan ve MHP’nin üst katındaki Saadet Partisi İl Başkanlığı’na asıldı.

Ancak MHP'liler başka bir bayrağı bu kez binanın çatısına asarak Sinan Ateş pankartını kapattı.

'AFİŞİMİZİ YERİNE TEKRAR ASACAĞIZ'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı, Osman Faruk Ataşalar, il başkanlığının bulunduğu binaya afişi sabah saatlerinde astıklarını söyledi.

Başkan Ataşalar, “Biz Sinan Ateş'in katillerini bulacağız diye sabah afiş astık. Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mitingi vardı ve afiş onun tam karşısında kalıyordu. MHP'liler Bahçeli görmesin diye üst kattaki parti binasından bayrak asarak afişi kapattı. Biz de afişi söküp MHP'nin üstünde bulunan Saadet Partisi'ne astık. Ama bu kez de başka bir bayrağı çatıdan asarak afişimizi kapattılar. Miting bitince bayraklarını indirdiler biz de afişimizi yerine tekrar asacağız” dedi.