Bahçeli’nin “kahraman” olarak ilan ettiği suç örgütü yöneticisi Kürşat Yılmaz, gece yarısı tahliye edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “kahraman” ilan ettiği suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, dün gece bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Suç örgütü lideri Yılmaz için avukatlarının 2021’de yaptığı yeniden yargılama talebinin “bazı suçlar” yönünden kabul edilmesi ardından 32 yıllık cezadan beraat etti. Bu cezanın infazdan düşürülmesi ardından kalan cezasının infaz süresinin tamamlanması gerekçesiyle Yılmaz, gece yarısı tahliye edildi.

Yılmaz’ın avukatı Hasan Özay yaptığı açıklamada, “Güvenlik sebebiyle gece yarısından sonra, erken bir saatte tahliye oldu. Saat 08.00’de bekliyorduk ancak bu şekilde tahliye gerçekleşti” dedi.

BAHÇELİ "KAHRAMAN" DEMİŞTİ

12 Eylül Darbesi öncesinde Ülkücü Gençler Derneği‘nde (ÜGD)  olan Yılmaz,  adı iki cinayete karıştı ve adı ilk olarak Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden’i vurma olayında gündeme geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkarılması çağrılarına tepki göstererek, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’ı kahraman olarak göstererek, tahliye çağrısında bulunmuştu.