Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kürtlerle ilgili söylemlerinin yer aldığı afişler Diyarbakır’dan sonra Batman sokaklarına da asıldı.

MHP Batman İl Başkanlığı tarafından asılan afişlerde, Bahçeli’nin çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarındaki, “Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim canımızdır. Kürt kökenli kardeşlerimiz terörle bir alakası yoktur. Kürt kardeşlerimiz bekasına sahip çıkacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını kucaklıyorum”, “Kürt kökenli kardeşlerim şereflidir, bekasına, birliğine ve dirliğine sahip çıkacaktır. Aramızı açmak fitne fesat çıkaran ahlaksızlara el ele direneceğiz, güç birliği yapıp tuzakları başlarına geçireceğiz” gibi sözleri yer aldı. 

Sokak ve caddelere asılan afişler, yurttaşlar tarafından söküldü. 

Aynı afişler, Haziran ayında Diyarbakırlılar tarafından yerinden sökülmüştü.

BAHÇELİ’NİN AFİŞTEKİ SÖZLERİ: MHP'Yİ KÜRT DÜŞMANI OLARAK GÖRMEK ŞEREFSİZLİKTİR

Bahçeli’nin “Bozkurt” işaretli fotoğrafının ve hakaret içerikli ifadelerin yer aldığı afişlerde, şunlar yazıldı: “Ortak kültür ve tarih şemsiyesinin altında toplanan büyük bir aile olduğumuz gerçeğini asla unutmadan sadırdan sadıra, gönülden dile dökülen muhabbet ve kardeşlik mesajlarımızla herkesi bir gördük ve birlikte kabul ettik, kucaklıyorum”, “MHP’yi Kürt düşmanı görmek, Kürt kökenli kardeşlerimi MHP’ye karşı kışkırtıp bozgunculuğa ve vurgunculuğa heves etmek tek kelimeyle şerefsizliktir”, “Ne Erbil, ne Washington, ne de Brüksel benim Kürt kökenli kardeşlerimizi sevdiğim kadar sevemez. Geçin bu zalim senayorları, biz bize şükür ederiz”, “Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim canımızdır. Kürt kökenli kardeşlerimiz terörle bir alakası yoktur. Kürt kardeşlerimiz bekasına sahip çıkacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını kucaklıyorum”, “Kürt kökenli kardeşlerim şereflidir, bekasına, birliğine ve dirliğine sahip çıkacaktır. Aramızı açmak fitne fesat çıkaran ahlaksızlara el ele direneceğiz, güç birliği yapıp tuzakları başlarına geçireceğiz.” 

Kaynak: MA