MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasının ardından CHP Genel Başklanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne tepki gösterdi. Bahçeli, Twitter'da yazdığı mesajlarında "Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş" dedi.

Bahçeli Twitter'dan yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: 

'CHP ACELEYLE AYAĞA KALKMIŞ, ÖNYARGIYLA KIYAMETİ KOPARMIŞTIR'

CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu’nun, MİT TIR'ları Davası kapsamında 20 Ağustos 2016’da hakkında dava açılmıştı.

Görülen ve yürüyen duruşma safahatlarının ardından, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hükmünü vermiş, kararını açıklamıştır.

Buna göre Kadri Enis Berberoğlu 25 yıla mahkûm edilmiştir. Bu kararın hitamında CHP aceleyle ayağa kalkmış, önyargıyla kıyameti koparmıştır.

'MASUMANE DEĞİLDİR'

Halbuki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin açıkladığı hüküm kesin olmayıp, hukuki yollar kapanmış ve tükenmiş değildir. İstinaf mahkemelerinden Yargıtay’a kadar hukuki müracaatlar mümkün ve meşru yoldur.

Mezkur hukuki sürecin aşamaları tamamlanana kadar herkesin sabırlı, saygılı ve soğukkanlı hareketi mecburi olduğu kadar en doğru olan yoldur. Hak arayışında, hukuk mücadelesinde elbette duygusal tepki ve şuursuz eylemlerden kaçınmak, her ne olursa olsun yüz çevirmek şarttır.

CHP’nin, demokratik ve hukuk çemberinden taşmaması gerekirken, mal bulmuş mağribi gibi sokağa fırlayarak yürüyüşe geçmesi masumane değildir.