MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve HDP'yi hedef alarak İyi Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’na destek verdi.

Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda, ”CHP’nin PKK’yla ve HDP’yle birlikteliği tescillendi. İYİ Parti’nin ve diğer zillet partilerinin PKK’yla ve HDP’yle eylem ve hedef ortaklığı alenileşti, pekişti. Bir tek İYİ Partili bir milletvekili vicdanının sesine kulak verip cesaret gösterdi, mertçe tepkisini dile getirdi ve partisinden istifa etti” dedi.

NE OLMUŞTU?

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'yi hedef almıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Altılı Masa'da kendilerine "pusu kurulduğunu" iddia eden Ağıralioğlu, HDP için ise şöyle konuşmuştu:

"Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım."

Ağıralioğlu bu açıklamasından dört gün önce ise, "Ben partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsız oldum. Ben adaylıktan bağımsız, partime çalışacağım. Emeklerim Cumhurbaşkanı adayına da gider" demişti.

AKP VE MHP'DEN TEKLİF GELDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Ağıralioğlu milletvekili adayı olmadığını ve seçimlerde partisi için çalışacağını söylerken, kendisine AKP ve MHP'den teklif geldiğini de açıklamıştı.

28 Mart'ta ise Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a mesaj atarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıklayan Ağıralioğlu mesajında, "Yarın vedalaşmaya gidiyorum, istifa edeceğim" demiş ve istifa etmişti.

Bunun ardından Ağıralioğlu'nun genel başkan yardımcılığı talep ettiği ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sırası değil” diyerek reddettiği iddia edilmişti.