Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli harekete geçti. Bahçeli Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Erzurum, Malatya, Trabzon, Sinop, Erzincan, Rize, Kars, Ardahan ve Mardin’in il başkanlarını davet etti.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre Bahçeli, tüm il başkanlarına 23 Haziran’a kadar “tam saha çalışma” talimatı verdi.

Bahçeli'nin “YSK seçimleri yenileme kararı alırsa, mitili İstanbul’a atacağımı söylemiştim. Siz de şimdi yatağınızı, yorganınızı alın, İstanbul’da çalışmalara başlayın. Gerekirse uyku nöbeti tutun” dediği öğrenildi.

Bahçeli’nin ayrıca, il başkanlarından “Seçmenleri küstürmeme ve tüm eleştirileri dinleyerek, eleştirileri dikkate almaları” yönünde de talimat verdiği aktarıldı.

MHP: TEŞKİLAT TEYAKKUZDA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise şunları söyledi: “İstanbul seçimlerine dair MHP’nin temel stratejilerin biri, bütün Türkiye’yi İstanbul için seferber etmektir. Bu istikamette yalnız İstanbul il sınırlarına münhasır değil; bütün vatan sathını esas alan, kapsamlı bir seçim çalışması yapılacaktır. Türkiye’deki bütün MHP teşkilatları şimdiden teyakkuza geçirilmiştir. Seçim stratejisi belirlenirken öncelikle hemşehrilik profili esas alınmıştır.”