MHP lideri Devlet bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Kobani için destek eylemi yapanları ve HDP'yi hedef alan Bahçeli, "Türkiye’nin yakılması Kobani’ye fayda sağlamış mıdır?" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, Kobani'ye destek eylemi için sokağa çıkanlara "Kendinize güveniyorsanız; sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD’in karşısına çıkın da görelim. İstanbul’da bağırmak kolaydır, Diyarbakır’da masumlara korku salmak, her yer Kobani her yer direniş demek basittir, Bingöl’de polise pusu kurduran emzikli bebekleri kurşuna dizen dağlarda fitne kazanı kaynatan hainler insanlık düşmanları size söylüyorum. Kobani’de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz? IŞİD Kobani’de duruyor, siz Türkiye’den selamlıyorsunuz. IŞİD biçiyor doğruyor, siz Türkiye’den ortak oluyorsunuz." diye konuştu.

Genelkurmay'ın İzmir'de bayrak yakıldı açıklmasının İzmir Valiliğince yalanlanmasına rağmen bayrak üzerinden konuşmasını sürdüren Bahçeli, "Bayrak yakılıyorsa sağ duyulu kardeşlerim ellerini vicdanlarına koyup düşünme zamanı gelmiş demektir" şeklinde konuştu.

CHP'nin IŞİD ile sınırlı tezkere önerisini de eleştiren Bahçeli şunları söyledi:

"CHP birden bire Kobani için yeni bir tezkereden bahsetmeye başlamıştır. Türkiye’nin IŞİD’e karşı PKK hesabına savaşmasını isteyenlerin ya zihinleri bulanık yada milli hafızaları siliktir. Kan sadece Kobani’de akmadı. Ölümler sadece Kobani’de yaşanmadı. Kerkük’te Musul’da Telafer’de Suriye’nin muhetlif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin sırf kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir."

Salih Müslim'in Türkiye ziyaretini de değerlendiren Bahçeli şunları söyledi:

"Terörist Müslim hükümetle yaptığı görüşmelerde kendisine sözler verildiğini söylemiştir. Özellikle Kamışlı’dan koridor açılmasını önermiş Kobani’nin düşmemesi için gerekli yardımı yapmasını talep etmiştir. Bir başbakan yardımcısı Suriye’li kürtleri Türkiye’nin doğal müttefikleri olarak tanımlamıştır. Davutoğlyu PYD PKK terörüne güvence vermiştir.

Fakat cumhurbaşkanı Erdoğan kobani düştü düşüyor diyerek pazarlıkları kızıştırmıştır. AKP, PYD PKK’yı Esad rejimine yönlendirmek istemiştir. Malum başbakan yardımcısının Kobani’ye koridor mümkün değil sözleri PYD PKK’ya karşı hükümetin mesajı olarak algılanmalıdır. Salih Müslim’in dün yayınlanan röportajında Ankara’nın askeri olmayız sözü yapılan pazarlıklara somut bir örnektir. Bu esnada PKK, Kobani düşerse çözüm süreci biter diyerek hükümeti tehdit etmiştir."