MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın KHK ile sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiren Bahçeli, ” Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, pompacı olarak vicdan edebiyatı yaptıklarının bir ara bombacı olduğunu unutmuşa benziyor” dedi.

Arınç’ın geçtiğimiz günlerde kamudan ihraç edilenlerle ilgili söylediği ‘KHK’lar faciadır’ sözlerini Bahçeli eleştirdi.  

Türkgün gazetesinden Orhan Karataş’a konuşan Bahçeli, “FETÖ’ye karşı samimi bir mücadele sürüyor” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki  ihraçlarla ilgili ise Bahçeli şunları söyledi: “Bir düşünün, sadece TSK’dan 150’si general olmak üzere 17 bin 866 ihraç gerçekleşmiştir. 3 bin 926 hakim ve savcı meslekten çıkarılmıştır. Kolay bir süreç değil. Pensilvanya’daki hainin ABD tarafından korunması, halen ülkemize iade edilmemesi büyük bir açmaz ve yanlış. Fakat zaman zaman bazı açıklamalar kafaları karıştırıyor.”

Arınç’a yüklenen Bahçeli şöyle devam etti: “Bunlardan birisi de Bülent Arınç’ın sözleri. Kuyruk acısı varmış gibi konuşuyor, pompacı olarak vicdan edebiyatı yaptıklarının bir ara bombacı olduğunu unutmuşa benziyor. Arınç ağzını kapatsa iyi olacak, fazla konuşması kendisine zarar veriyor. Tartışmaya açıyor, maşeri vicdan rahatsız oluyor. FETÖ’nün bütün uzantıları elbette temizlenecek ama biraz zaman alacak. Bu arada siyasi ayağı ihmal etmemek gerekiyor.”

EYT AÇIKLAMASI: CUMHURBAŞKANIN AÇIKLAMALARI İSABETLİ

Bahçeli, hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki tavrıyla ilgili de konuştu. Bahçeli, EYT konusundaki görüşlerini şöyle açıkladı: “Fedakarlık olmadan bekamız ve bağımsızlığımız muhafaza ve müdafaa edilemez. Terörle mücadelenin bir bedeli var. Bu bedele var olmak için katlanmak zorundayız. Ekonomide spekülasyon yapanlar ne kurşunun, ne bombanın maliyetini bilenlerdir. Bunlar boş boş konuşmaktadır. Bütçemiz elverir, ekonomik imkanlar artar, o zaman her ihtiyaç anında telafi edilir. Biraz sabır gerekiyor. Biraz tahammül gerekiyor. Biraz da milli hedefleri anlamak gerekiyor. EYT konusunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları isabetlidir.”