Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD tüm itirazlara rağmen PKK/YPG'ye silah vermektedir. 65 yıllık bir ortaklık hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye olmamızın hiç mi hatırı yoktur" diye sitem etti. 

Ekonomideki gidişat hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Ülkemizin durumu parlak sayılamayacaktır. İslam aleminin büyük bir kesimi yoksullukla savaşıp, sağlık hizmetleri, temiz su ya da düzenli elektriği bulunmaya gecekondu mahallelerine tıkışmışken, küçük bir kaymak tabaka yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmektedir. Artan eşitsizlikler alarm zili çalmaktadır. İnsan onurunun çiğnenmesi, insani kazanımlarım çürümeye bırakılması, karamsar bekleyişleri tırmandırmaktadır" dedi. 

ABD'nin Suudi Arabistan ile yaptığı 110 milyar dolarlık silah anlaşmasına değinen Bahçeli, üstü örtülü endişelerini ifade etti: "Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı eşliğinde 110 milyar dolarlık silah anlaşması hangi mantık sonucudur. ABD Başkanı'nın 'Benim için rejimler önemlidir' sözünün adresi neresidir."

'ÜLKEMİZİN HİÇ Mİ HATIRI YOK'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı NATO Zirvesi'ne değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"NATO'nun IŞİD'le mücadeleye katılacak olması en önemlisidir. Bu seçenek ilk bakışta oldukça olumlu değerlendirilecektir ancak NATO'nun yalnızca IŞİD'e odaklanması ayrıca, istihbarat toplanması veya paylaşılması ile askeri faaliyetlerinin sınırlı kalacak olması kuşku ve kaygılarımızı artırmaktadır. Gündemde PKK-PYD-YPG yoktur. ABD tüm itirazlara rağmen PKK/YPG'ye silah vermektedir. Bu çerçevede 15 ve 20 Mayıs'ta silah ve mühimmat sevkiyatı ortadadır. 65 yıllık bir ortaklık hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye olmamızın hiç mi hatırı yoktur? Ne demek NATO ile PKK-PYD-YPG'nin aynı çizgide olması! Bu ne menem bir çarpıtlıktır. NATO bugüne kadar herhangi bir yaramıza merhem olmuş değildir. Bilhassa darbeler tarihi incelendiğinde henüz aydınlanmamış çok sayıda iddia ve itham NATO'yu direkt kapsamına almıştır" ifadelerini kullandı.