MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ekonomik sıkıntı varsa el birliği ile, inanç birliği ile yaparız hepsini aşarız. Mağduriyet yaşayan varsa günü geldiğinde devlet ve millet dayanışması ile hak ettiği sosyal ve ekonomik seviyelere mutlaka çıkartırız" dedi. Milletin sabırla geleceğin iyi olacağını bilmesi gerektiğini savunan MHP lideri, "Mesele az yedik, çok yedik, aç gezdik, tok gezdik meselesi değildir. Bugün yoksa yarın olacaktır, bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı hepsi gelip geçicidir. Dün böyleydi, bugün de böyledir, yarın da akıbet böyle olacaktır. Müslüman'a karamsarlık haramdır" diye konuştu. Muhalefetin ekonomi konusundaki söylemlerini eleştiren Bahçeli, "Biz bir tas hoşaf, kuru bir ekmek yiyerek Çanakkale'de direnmiş bir milletiz. Dangul dungul konuşan Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı neden bahsediyor?" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Bugünkü CHP'nin neresi Atatürk'ün CHP'sine benzemektedir?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

CAHİLLERE ÖZGÜR BİR TUTUM

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk'ü anlamak' konulu ders verdiği medyaya yansıdı. Bilmediği ve tanımadığı bir kişiyi anlatmaya çalışmak cahillere özgür bir tutum. Bugünkü CHP'nin neresi Atatürk'ün CHP'sine benzemektedir? Atatürk tam bağımsızlıktır, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı tam bağımlılıktır. Atatürk milli mücadeledir, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı gayri milli odaktır. Zillet ittifakına kulak verirsek sürekli battığımızı, iflas ettiğimizi, heba olduğumuzu söyleyip duruyorlar. Akıldan yoksun kalmışlar, iradeleri hapsedilmiş...

BUGÜN EKSİKSE YARIN TAMAMLANACAKTIR

Ekonomik sıkıntı varsa el birliği ile, inanç birliği ile yaparız hepsini aşarız. Mağduriyet yaşayan varsa günü geldiğinde devlet ve millet dayanışması ile hak ettiği sosyal ve ekonomik seviyelere mutlaka çıkartırız. Sabırla, metanetle geçmişimizden aldığımız ilham ve itibarla geleceğimizin çok daha iyi olacağını bilmek durumundayız. Ters propagandalara aldırış edemeyiz, uçurumları kapatan köprülerin yıkılmasına sabır gösteremeyiz. Mesele az yedik, çok yedik, aç gezdik, tok gezdik meselesi değildir. Bugün yoksa yarın olacaktır, bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarıyla var olsun. Yeter ki Türk milleti ebediyete kadar yaşasın dursun.

MÜSLÜMANA KARAMSARLIK HARAMDIR

Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı hepsi gelip geçicidir. Dün böyleydi, bugün de böyledir, yarın da akıbet böyle olacaktır. Müslümana karamsarlık haramdır. Türkiye'nin zora girmesini siyasal rant olarak görenler tek kelimeyle kifayetsiz muhterislerdir. Bunlar Türk milettinin ekmeğine, emeğine ve emanetlerine hasım olmuş meymenetsizlerdir.  Biz bir tas hoşaf, kuru bir ekmek yiyerek Çanakkale'de direnmiş bir milletiz. Dangul dungul konuşan Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı neden bahsediyor? Türkiye'yi hangi hakla kötü gösteriyor?