MHP lideri Bahçeli İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlediği mitingte Demokratikleşme Paketi'ni sert sözlerle eleştirdi. Yerleşim yerlerinin eski isimlerinin artık kullanılabileceğini hatırlatan Bahçeli, "İstanbul’u da Konstantinopolis mi yapacaksın? Bizans’ı yeniden diriltecek misin?" diye sordu.

MHP İstanbul Kazlıçeşme'de 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' sloganıyla miting düzenledi.

Konuşmasını yapmak için saat 17.00 sıralarında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting alanını dolduranlar tarafından coşkuyla karşılandı.

"Büyük Türk milleti" diyerek konuşmasına başlayan Bahçeli, "Bu kabalığa şahit olmaktan övünüyorum. Buradaki kalabalık hepimizi daha da cesaretlendirmiştir.  Türk'e kefen biçmeye çalışan şerefsizlere dur diyecek milli irade nerede? Şüphesiz buradadır. Şüphesiz Kazlıçeşme'dedir  "dedi.

Miting alanını dolduran kalabalık bu sözler üzerine "Vur de vuralım, öl de ölelim" diye sloganlar attı.

Bahçeli, "Demokrasi en çok istismar edilen, özgürlük ise en çok yıpratılan ve gerçek anlamında koparılan kelime olarak hafızalara kazandı. İleri demokrasiyi, bölünme olarak belirleyen başbakan ve hükümeti demokrasiyi kuklaya çevirdi. Demokrasinin ruhuna aykırı olan ne varsa AKP tarafından uygulandı. Demokratikleşme hamleleri PKK'nın aklanması, temize çıkarılması ve taleplerinin karşılanması için seferber edildi" diye konuştu.

"Milli kimliğimizi demokrasi ve özgürlük diye biçmeye çalışıyorlar" diyen Bahçeli, "Sayın Başbakan şunu bil ki, İstanbul seni ve pazarlık ortağın cani başını iyi tanımakta. Fetih ruhu bir kez daha ortaya çıkan, Türk milletinin önündeki AKP-CHP-BDP- PKK ve İmralı Canisini yıkıp geçecektir. Sokaklar suç örgütüne teslim edildi. İstanbul'un birçok semti Maltepe Gülsuyu Mahallesi gibi teröristlerin cirit attığı yer haline geldi. Devletimizin varlığı ve milletimizin bütünlüğü tehlikelerle yüz yüzedir. Bu konu bir beka meselesi haline döndü" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın demokrasi anlayışını eleştiren Bahçeli, "Taksim Gezi Parkı'nı şiddete bularken, gençlere, yeşil sevdalılarını zalimken hiç demokrasi aklına gelmemiştir. Başbakan son derece masumane davrananların tepkilerini milli iradeye karşı savaş açmak olarak değerlendirirken demokrasi kafasının içinde hiç yer almadı. Dolmabahçe'deki  müezzinin ahlaklı duruşunu cezalandırıp sürgüne layık görürken hiç demokrasi aklına gelmemiştir" dedi.

Bahçeli, Erdoğan'a eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan bir türlü Türk'üm diyememiş, Türk milletini kabullenememiştir. Etnik kimlik olarak gördüğün Türklük, bu milletin ortak cevheridir. Türklüğe bu kadar cephe alan başka biri olmamıştır. Senin asıl mücadelen Türklüğü tarihten silmek ve bu topraklardan kazımaktır. Ama başaramayacaksın. AKP hükümeti vesayeti yıkıyorum dedikçe milli değerlerimize saldırmıştır. Başbakan Erdoğan demokratikleşiyoruz, özgürleşiyoruz, darbecilerle hesaplaşıyoruz propagandası ile 90 yıllık birikimlerimize darbe üstüne darbe vurmuştur.  İmralı canisinin siyaseti girmesi konusu ile alakalı bir soruya, 'Olmayacak bir şeyi sormayın' diye cevaplayan Başbakan, biliniz ki bunu da hayata geçirmek için müsait zemin aramaktadır. Çünkü bir Erdoğan'ın asıl yüzünü tanıyoruz"

"İSTANBUL'DA SADECE İKİ PARTİ YOKTUR"

Demokratikleşme Paketi'nde PKK'nin isteklerinin olduğunu savunan Bahçeli, başörtüsü sorununun PKK'nın kanlı hedefleri ile yan yana koyulduğunu ve aynı pakete iliştirildiğini iddia etti. 

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Bahçeli, "İstanbul'da sadece iki parti yoktur. MHP bu şehrin yönetimine taliptir. Önümüzdeki seçimlerde İstanbullu kardeşim artık yeter demelidir" dedi. (CNNTÜRK)