MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti teşkilatlarına gönderdikleri genelgede gündemdeki konuları değerlendirdi.

TBMM'de görüşülen barolarla ilgili yasa teklifine yönelik tepkilere değinen Bahçeli, "Saltanatları tartışmaya açılan bazı baroların CHP takviyeli protestoları demokratik bir hak değil, densiz bir zorlamadır. Kanun teklifiyle barolar demokratikleşecek, avukatlar özgürleşecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın ‘Demokrasinden yana olan bütün güçlerin birlikte hareket etmesi lazım’ sözleriyle bölücülere ve terör sevicilere yeşil ışık yakıp kucak açması akıl tutulması olduğu kadar hezeyandan hezeyana seyrüsefer yapan bir siyasetçi köhneliğidir. 6-8 Ekim olaylarında 54 kişinin cinayetini azmettiren karanlık suret bellidir. Terörist Demirtaş’ın tutukluluğunu adalet ve demokrasinin yokluğuna bağlayan Kılıçdaroğlu, bu izansız üslubu kanalıyla PKK’nın gölgesine sığınmıştır. Aziz Atatürk’ün kemiklerini sızlatan bu şahsın devirdiği çamlar haddi ve hududu çoktan aşmıştır” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU, KUMPASIN ANA AKTÖRÜ HALİNE GELDİ’

Kılıçdaroğlu’na “Hem partisine hem de Türkiye’ye kurulan vahim, hatta vandal bir kumpasın ana aktörü haline gelmiştir” diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilere de tepki gösterdi:

“Yönetim sistemi bakımından Türkiye Cumhuriyeti’nin 9 Temmuz 2018’den itibaren içine girdiği üçüncü evre sağlıklı, istikrarlı, dirayetli ve nitekim umut ve huzur vericidir. Bu kapsamda CHP’nin ileri sürdüğü tezler çarpıktır. İP’in eleştirileri hamasettir, hakkaniyetten mahrumdur. Yeni sistemde çıkarları sarsılanların bir kaşık suda fırtına koparmaları kötürüm maksatlarının ve cahil cüretlerinin sonucudur.”

‘KÜÇÜK ORTAK DEMELERİ HAYA VE EDEP NOKSANLIĞI’

“Güçlendirilmiş parlamenter sistem” teklifini “ahmakça” olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“Koltuk için girmedikleri kılık kalmayan malum siyaset döneklerinin yeni hükümet sistemine yüklenip ‘acaba bize ne düşer’ pozisyonuna geçmeleri zavallı ve zelil bir siyasetin çaresizlik beratıdır. Geçmişte hasbelkader aramızda bulunan, önüne gelene yerli yersiz methiyeler düzen, karanlık hedeflerini sahte gülümsemelerle örten, dahası MHP’yi ele geçirmek isteyen FETÖ’nün kuyruğuna takılan bildik isimlerin bugün kalkıp da küçük ortak diyerek şehitler yadigârı partimizi küçümseme yanlışları haya ve edep noksanlığının bariz delilidir.”

‘TEMENNİM CHP’NİN KURULTAY’DA BİR VİRÜSTEN KURTULACAK’

CHP kurultayına da değinen Bahçeli, “Temennim 25-26 Temmuz’da yapılacak CHP’nin 37’nci Olağan Büyük Kurultay’ında, bu partinin tepesine musallat olmuş ne idüğü belirsiz şahısların Cumhuriyet, Atatürk ve bağımsızlık sevdasıyla kalpleri çarpan sağduyulu CHP’liler tarafından tasfiye edilmeleridir. Böylelikle Türk siyaseti hastalık saçan bir virüsten kurtulacaktır. Kambur atılmalı, CHP’nin rotası başkent Ankara istikametine döndürülmelidir. Kılıçdaroğlu ile birlikte İP’çi ortağının belirli aralıklarla seçimden bahsetmesi, hele hele bu gürültü kirliliğine Serok ve Babacan’ında katılıp abuk sabuk yorum ve siyasi değerlendirmelerde bulunmaları bize göre gevezelik, aynı şekilde gevşeklik olarak okunmalıdır” dedi.

CHP’nin barolarla ilgili yasa teklifini “ihanet ve bölücülük” olarak nitelendirmesine tepki gösteren Bahçeli, genelgede “Konuşmaya uzak, uzlaşmaya mesafeli, müzakere ve görüşmeden bihaber bu baroların ülkemizi huzursuzluk girdabına çekme gayretleri duvara toslamıştır. Saltanatları tartışmaya açılan bazı baroların CHP takviyeli protestoları demokratik bir hak değil, densiz bir zorlamadır. Görüşülen çoklu baro kanun teklifiyle barolar demokratikleşecek, avukatlar özgürleşecek, savunma daha da güçlenecektir” ifadelerine yer verdi.

KURULTAYIN ANA TEMASI: KAZANAN TÜRKİYE OLACAK

MHP kurultayının 14 Mart 2021’de yapılacağını hatırlatan Bahçeli, kurultay sürecinde kullanılacak ana temanın “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” şeklinde belirlendiğini aktardı. Bahçeli, kurultay sürecinde belirlenen tema dışında girişimlere izin verilmeyeceğini söyledi.

‘TAHRİK VE SALDIRILARA KARŞI UYANIK OLUNACAK’

MHP il ve ilçe kongrelerinin 9 Ağustos 2020 Pazar günü Samsun’un İlk adım ilçesiyle birlikte başlayacağını aktaran Bahçeli, kongrelerde korona virüsü önlemlerine uyulmasını istedi.

Parti teşkilatlarına provokasyonlara karşı uyarı yapan Devlet Bahçeli, “Demokratik bir hak arayışından daha çok iç barış ve huzur ortamını zedelemek isteyen bazı siyaset ve sivil toplum temsilcileri fırsatçılık yaparak ülke gündemini zora sokmaktadır. Provokasyonlara oldukça müsait bugünkü ortamda her türlü tahrik ve saldırıya karşı uyanık olunacak, dikkat edilecektir. Oluşacak gerilimler ile partililerimize yönelik faaliyetler sürekli kontrol edilecek ve değerlendirmeler vakit kaybetmeksizin Genel Merkeze ulaştırılacaktır” dedi.

‘SOSYAL MEDYADAKİ SALDIRILARIN HESABI SORULACAK’

Bahçeli, sosyal medyayla ilgili yasal düzenleme yapılmasını önerilerinden değişiklik olmadığını belirtti: “Mecburi bir hal alan sosyal medya yasası çıkasıya kadar tavrımızda da bir değişiklik olmayacaktır. Yine de sosyal medyada yapılan saldırılar takip edilecek, eninde sonunda muhataplarından hukuk önünde hesap sorulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sosyal medyada kurulmamış, buraya da teslim edilmeyecektir.”