MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''TSK'nın yeniden yapılanması önemlidir elbette ihtiyaçtır ancak kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının yeni sorunlar getireceğini görmek zorundayız.

Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanma arayışı zararlı değilse bile zamansız ve manasızdır” ifadelerini kullandı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Bahçeli, hiçbir askeri teşebbüsün 15 Temmuz kadar acımasız ve insanlık dışı olmadığını savundu.
 
MHP Lideri, ''Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ'yu durdurmuş hesaplarını boşa çıkarmıştır'' ifadesini kullandı.
 
Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeye değinen Devlet Bahçeli, bu düzenlemelerin aceleye getirildiğini söyledi.
 
Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:
 
''Demokrasiyi askıya alan veya almaya kalkışan her karar geleceğimizden çalmıştır. Yakın tarihimizdeki hiçbir askeri teşebbüs 15 Temmuz kadar acımasız, insanlık dışı olmamıştır. Az kalsın Türkiye işgal ve imha edilecekti.

Az kalsın Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ'yü durdurmuş hesaplarını boşa çıkarmıştır.
 
FETÖ'nun devlet ve millet üzerinde açtığı yara derindir. FETÖ'nün eylem yoldaşı PKK işbaşındadır, cinayet devriyesindedir. FETÖ'nun yarım bıraktığı yıkımı PKK tamamlamak üzere görevdedir.
 
''DELİL 15 TEMMUZ GECESİ TÜM TÜRKİYE'DİR''
 
ABD 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine neden sert tepki koymak yerine çelişkili mesajlar vermiştir? Papa'nın 'Türkiye'de ne olduğundan emin değilim' sözleri nasıl yorumlanmalıdır? ABD, FETÖ'yü lanetliyorsa, o meczup teröristi Türkiye'ye iade eder. Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'dir.
 
''TSK'NIN ANA GÖVDESİNDEKİ DÜZENLEMELER ACELEYE GETİRİLDİ''
TSK'nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiştir. TSK'nın yeniden yapılanması önemlidir elbette ihtiyaçtır ancak kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasının yeni sorunlar getireceğini görmek zorundayız. TSK'da yeniden yapılanma geniş mutabakatla olmalı.
 
''TÜRK MİLLETİ ORDUYA SIRTINI GÜVENLE DÖNEBİLMELİ''
 
Türk milleti ordusuna sırtını güvenle dönebilmelidir. Ordu-millet kaynaşması eski mevkisine taşınmalıdır. Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanma arayışı zararlı değilse bile zamansız ve manasızdır.
 
Çok değil 7 yıl önce başlayan Ergenekon ve Balyoz davalarında mahkum olan askerlerimizin kumpasa kurban gittikleri net bir şekilde anlaşılmıştır. TSK içindeki darbeciler ayıklansın ancak askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin linç edilmesin. Vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmasın, sürekli suçlanmasın.''