MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, HDP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan silahlı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Büyükataman, HDP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan silahlı saldırının MHP ile ilişkilendirilemeyeceğini savundu.

HDP’yi suçlayan Büyükataman, “Partimizi ve camiamızı kirli göstermeye çalışanların ellerindeki kanın, dillerindeki yabancı marşların farkındayız

Ataman, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:

“İzmir’de HDP il binasına gerçekleştirilen kanlı saldırıya dair Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu millî irade açık ve net bir şekilde ortada iken karanlık mahfillerin taşeronluğunu yapan siyasetçi ve gazeteci kılıklı provokatörler boş durmamaktadır. Gerçekleri saptıran, kendilerine ezberlettirilen metinleri ekranlarda ve köşe yazılarında tekrar eden papağanların bu büyük provokasyondaki rolleri iyi araştırılmalıdır.

Parti hüviyeti bulunmayan HDP isimli terör yuvasının yöneticileri ile bu sözde gazeteciler aynı üslupla, aynı iftiralarla ve aynı iğrenç ithamlarla bir merkezin sözcülüğüne soyunduklarını göstermektedirler. Partimizi ve camiamızı kirli göstermeye çalışanların ellerindeki kanın, dillerindeki yabancı marşların farkındayız.

Büyük Türk milletinin tertemiz sinesinden doğan ve gücünü ondan alan ülkücü-milliyetçi hareket, necip Türk milletine hizmetine devam edecek; bu arada bölücü emeller son bulacak ve ‘Demokrasimizin kendisini savunma hakkını kullanmasıyla’ parti görünümlü odaklar da elbette kapanacaktır.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada HDP İzmir İl Binası'na yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a ilişkin, ''Öldürülen Deniz Poyraz’ın kim olduğunu ben size söyleyeyim, PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden halkanın içinde yer alan milis iş birlikçidir. Milis işbirlikçisi, kasaba ve şehirlerde, yalnız ve sahipsiz görülen kişileri terör örgütüne devşirmek için çalışan, örgütün hain eylemlerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir'' ifadelerini kullanmıştı.