MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun zamlarla ilgili tepkisine yanıt vererek, “Bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan parayı hiç hesap ettiniz mi?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenen Bahçeli, “Türkiye ateşten gömlek giymişken siz hangi yüzle konuşuyorsunuz!” dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili, “Tek adam” ifadesini kullanmasını da eleştirerek, “Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur. PKK’ya diyet borcu varsa söylesin. İmdat desin, yardım edelim, düştüğü çukurdan çekip çıkaralım” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamasından satır başları şöyle:

BOMBAYA HARCANANI HESAP ETTİNİZ Mİ? 
CHP Genel Başkanı dün yaptığı konuşmada Türkiye’nin terör sorunundan bahsetmedi, bu CHP adına utançtır; Kılıçdaroğlu’na soruyorum; terörle mücadele hakkında ne düşünüyorsun, hangi plan ve önerilere sahipsiniz? Bebek bezinin yüzde 40 zamlanmasını söyledin de bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan parayı hiç hesap ettiniz mi? Türkiye ateşten gömlek giymişken siz hangi yüzle konuşuyorsunuz?

CHP YANLIŞ TARAFTA
Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur. PKK’ya niyet borcu varsa söylesin. İmdat desin, yardım edelim, düştüğü çukurdan çekip çıkaralım. CHP Genel Başkanı’na ne yaparsa yapsın, bu aziz millet var oluş mücadelesini kahramanca sürdürecektir. CHP tarihin yanlış tarafındadır, geçmişinden kategorik olarak kopmuştur. CHP tanınmaz haldedir, aziz Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır. Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin sinir uçlarına basan vahim gelişmeler karşısında da var oluş yok oluş mücadelesinin eşiğinde olduğumuz çok açıktır.