MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri’de yaptığı konuşmada, AK Parti’nin milletvekili adaylarını, “ittifak hukukunu zedeleme” konusunda uyardı. Bahçeli, “İttifak hukukunu zedeleyen özellikle AKP’li milletvekili adayları, kendinize dikkat edin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle biliniz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri’de “24 Haziran Yeni Bir Doğuş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl” başlıklı Kayseri Bölge Toplantısı’na katıldı. Toplantıya MHP’nin Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’den gelen yöneticileri, üyeleri ve seçmenler katıldı.

“Cumhur İttifakı ile engelleri bir bir aşıyoruz” diyen Devlet Bahçeli, “Yeni sitemde kutuplaşma en aza indirilmiştir. İstiklalimize saldırılırken, cumhurun emanetini daha fazla sahiplenmeliyiz. Ülkemiz için sorumluluk almalıydık. Türkiye ortak paydasında buluşmalıydık. Ayrılığa gayrılığa, dargınlığa gerek yoktur” şeklinde konuştu.

MHP’yi “Türkiye’nin kalesi” olarak nitelendiren Bahçeli, “AKP’ye oy veren kardeşlerimizle birliktelik yaptık. ‘Cumhur ittifakı’ milli bekanın huzurudur. Varsın başkaları ‘ihanet ittifakı’ ile avunsun. Varsın başkaları ‘FETÖ ittifakından medet umsun. Biz ‘cumhur’ diyeceğiz. Biz ‘cumhuriyet’ diyeceğiz. Biz alayını sudan çıkmış balığa çevireceğiz” dedi.

‘TERTEMİZ DAVA ARKADAŞLARIMIZIN AKLINI ÇELDİLER’

Anket şirketlerinin oylarını düşük gösterdiğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Şarlatan anket şirketlerinin ne dediklerine bakmayınız. Oy oranımızı düşük göstermek için kudurmuş gibi çalışan, kokmuş şarlatanlara Türk milleti şamar indirecektir. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan, Allah’ın izniyle seçilecektir. Milletvekili seçiminde ise MHP’ye aziz vatandaşlarımız, desteğini verecektir. Dedikodu mahalle aralarında yapılır. Biz siyaset yapıyoruz. Mertçe, ahlaklı bir şekilde yapıyoruz. Bunların hiçbirine itibar etmeyiniz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselişini hiçbir müfteri durduramayacaktır. Biz 49 yıldır vatan nöbetindeyiz. Söz konusu vatan oldu mu, hiçbir güce boyun eğmeyiz. 1 Kasım’da partimizi ele geçirmek istediler, direndik. Davamızı kundaklamak istediler, izin vermedik. Tertemiz, vicdanlı dava arkadaşlarımızın aklını çeldiler. Sonuç aldılar mı? Hayır. İçimizi karıştırmaya yeltenenleri püskürttük. Türkiye muhaliflerine bozkurt gibi direnç gösterdik. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin son kalesidir.”

‘MHP’Yİ DIŞLAMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ’

AK Parti’nin milletvekilleri adaylarına “MHP üzerinde oyun oynamayın” uyarısı yapan Bahçeli, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Cumhur İttifakı’nı gölgelemek, dağıtmak, üzerinde oyunlar kurmak, bu vesile ile Yenikapı ruhu ve ittifak hukukunu zedeleyen özellikle AKP’li milletvekili adayları, kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır; ittifakımız AKP ve MHP’dir. MHP’yi dışlamaya gücünüz yetmeyecektir. Bunu böyle biliniz. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Allah’a emanet olun.”