İnternet tarayıcısı tarafından gösterilen ve genellikle internet sitesinin açılmasını engelleyen bağlantınız gizli değil hatası çoğu zaman internet sitesi kaynaklıdır. Ancak bazen cihazda var olan herhangi bir sorundan dolayı ortaya çıkabilir. Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü için birkaç farklı yöntemi kullanmak gerekir.

İnternet Tarayıcılarının Görevi

İnternet tehlikelerle dolu bir dünyadır, kişisel bilgileri çalmaya çalışan binlerce tuzak bulunur. Kullanıcıların bu tuzaklara düşmesini engellemek internet tarayıcılarının en önemli görevleri arasında yer alır. Bundan dolayı bağlantınız gizli değil hatası ortaya çıkar.

Bağlanmak istenen internet sitesinin yeteri kadar güvenilir olmaması halinde tarayıcı bağlantı gizli değil hatası gösterir ve seçilen internet sitesini açmaz. İnternet tarayıcısı açılmak istenen internet sitesinin güvenlik sertifikalarını kontrol ederek herhangi bir sorun olması halinde bağlantınız gizli değil hatasını gösterir.

Ancak yaşanan bu sorun her zaman internet sitesinden kaynaklı olmaz. Çoğu zaman cihaz kaynaklı sorunlarda da aynı hata ile karşılaşmak söz konusudur.

9 Farklı Yöntem

Herhangi bir internet açılmak istendiğinde tarayıcının açılmak istenen sitenin HTTP protokolü üzerinden sunduğu SSL güvenlik sertifikalarını kontrol etmektedir. Sertifikanın anlamı kişisel bilgilerin korunduğudur.

Ancak kullanıcıdan kaynaklı herhangi bir sorun olması halinde de internet sitesi açılmaz ve tarayıcı tarafından bağlantınız gizi değil hatası verilir. Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü için 9 farklı yöntem denenir;

  • Sayfa yeniden yüklenir.
  • Wi-fi ağı değiştirilir.
  • Bilgisayarın tarih ve saati kontrol edilir.
  • İnternet sitesi gizli modda açılır.
  • İnternet tarayıcısına tarama verileri temizlenir.
  • Antivirüs yazılımları devre dışı bırakılır.
  • İşletim sistemi güncellenir.
  • Bilgisayar yeniden başlatılır.
  • Hata alınan internet sitesi ile iletişime geçilir.

SSL Güvenlik Sertifikalarının Kontrolü

Bağlantınız gizli değil hatası verilen internet sitesinin SSL sertifikası okunmuyor olabildiği gibi sertifikası olmayabilir. Genellikle sorun site kaynaklıdır ve site yönetimi tarafından düzeltilir ama bazı durumlarda cihaz kaynaklı sorunlar oluşabilir.

Tüm yöntemlerin denenmesine rağmen halen hata vermeye devam ediyorsa sorun kesinlikle internet sitesi bağlantılıdır. Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü konusunda site yönetiminden ya da site sahibinden konu hakkında bilgi almak söz konusudur.

Kaynak: https://www.kozba.org/baglantiniz-gizli-degil-hatasinin-cozumu-2021/