16 Nisan referandumunun birinci yıl dönümünde Ankara’dan Diyarbakır’a yürüyüş başlatan bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Tuna Bekleviç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara’dan başlattığı yürüyüşü 1.000 kilometre yol kat ettikten sonra 11 Mayıs'ta Diyarbakır’da tamamlayacak olan Bekleviç, "12 gündür yürüyoruz ve vatandaşlarla sohbet ediyoruz. İç Anadolu'da milletin zihninde Tayyip Erdoğan rejiminin fiilen sona erdiğini gözlemliyoruz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bekleviç, "Yola çıkarken Erdoğan rejiminin oy kaybının farkındaydık fakat itiraf etmeliyim ki biz de bu denli bir kayıp olacağını düşünmüyorduk. Şu an gönül rahatlığı içerisinde ifade edebilirim ki; Erdoğan rejimi fiilen sona ermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın içerisinde olacağı hiç bir birliktelik yüzde 35 ila yüzde 40'ın üzerini göremez."

"Bu yürüyüş gösteriyor ki barış ve kardeşliğin anahtarı önyargılarından sıyrılan Türk ve Kürt gençlerin elindedir" diyen Bekleviç, "Bitik bir siyasi enkaz olan Erdoğan uzun süredir ortada top çeviriyordu. OHAL uygulamalarının yarattığı nefret söylemi, KHK mağduriyetleri, korku ikliminin güçlenmesi, Afrin operasyonu ile şişmeye devam eden cari açık, yükselen işsizlik rakamları, iktidarın kendi taraftarlarını bile rahatsız eden yolsuzlukların bir bire ortaya çıkması, derinleşen yoksulluk, dengesiz bir göç politikası ile ülke zaten uzun süredir yönetilemez hale gelmişti. Bence seçim geç bile oldu. 2018'in son baharında olmalıydı" ifadesini kullandı.

Kaynak: Ahval