Kadıköy'de 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi E.F.B.'ye cinsel saldırı gerekçesiyle servis şoförü Cengiz A.'nın  "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarını işlediğini gerekçesiyle 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İLK DURUŞMA...

Hürriyet’in haberine göre, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Cengiz A., mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B.'nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı da geldi. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alınırken E.F.B.'nin arkadaşları, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Cengiz A.(34) eşinden ayrıldığını belirterek bir çocuk babası olduğunu ve reklamcılık işiyle uğraştığını ifade etti. Duruşmada iddianame okunduğu sırada mağdur E.F.B.'nin annesinin gözyaşlarını tutamadığı görülürken hakları hatırlatılan sanık Cengiz A., "Savunma yapmak istemiyorum. Suçlama hakkında beyanda bulunmayacağım. Susma hakkımı kullanıyorum" dedi. Emniyet ve savcılık ifadesi, DNA ve canlı teşhis tutanakları da okunan duruşmada sanık bunlara ilişkin de susma hakkını kullanacağını ifade etti.

‘SENİ DELİK DEŞİK EDERİM DEDİ’

Duruşmada olay gününü anlatması istenen mağdur E.F.B (19) ise olay günü arkadaşlarıyla Kadıköy'de toplandıklarını belirterek, "Arkadaşlarımdan ayrıldıktan sonra dolmuşa bindim. Evime yakın bir yerde indikten sonra yürüyerek evimin sokağına girdim.

Kulaklığımı çıkardığımda '15 dakikaya evdeyim' diye bir ses duydum. Tedirgin olup adımlarımı sıklaştırdım. Bu sırada kolumu tuttu, karnıma bıçak dayadı. 'Sesini çıkarma' dedi. Bir arabanın yanına götürdü. Bıçak dayayarak cinsel saldırıda bulundu.

Sürekli 'Seni delik deşik ederim' diyordu. Sonra apartmanın arkasına götürdü. Yaşımı sordu. Önce 16 yaşında olduğumu söyledim. Yalan söylediğimi düşününce 18 dedim. Sapıkça şeyler söyledi.

"ONA YALVARDIM..."

Cengiz A.'nin tüm parasını da aldığını söyleyen E.F.B., " 'Yürü arabaya gidiyoruz. Koluma gir yürü' dedi. Ona yalvardım, beni bıraktı. Sakin bir şekilde yürüdü, ben de koşarak eve gittim. Eve girince ağlama ve çığlık seslerine babam uyandı. Sonra polisleri çağırdık. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

"BAKANLIK SUÇLU KONUMDA OLMASI GEREKİR"

Duruşmada söz alan E.F.B.'nin avukatı Nuray Ünal ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebinin reddedilmesini istediklerini belirterek, "Bakanlık bu olayda mağdur değil suçlu konumda olması gerekir. Çünkü tecavüz olayının öncesinde gerekli toplumsal eğitim çabaları gösterilmemiş, tecavüzü önleyici tedbirler alınmamıştır. Burada Bakanlığın hizmet kusuru vardır. Olay sonrasında müvekkilimin gece geç saatlerde dışarda gezmesi, alkollü olması sorgulanmış, olay basına yansımıştır" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Birsel Kurt ise katılma talebini yineledi. Mahkeme Bakanlığın davaya katılma talebini kabul etti.

"PSİKOLOJİK YÖNDEN RAHATSIZIM"

Duruşmada araştırılmasını istedikleri herhangi bir şey olmadıklarını belirten avukatların sözleri üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaa verileceğini ifade etti. Bunun üzerine söz alan sanık Cengiz A., "Ben psikolojik yönden rahatsızım. Bu nedenle ilaç kullanıyorum. Bu yüzden savunma yapmak istemedim" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Özlem Karaçam sanığın rahatsızlığının cezaevine girmeden önce olup olmadığınu ve ne şikayetle ilaç kullandığını sordu. Cengiz A. ise, "Cezaevinin psikiyatristi bana ilaç kullanmamı söyledi. Cezaevine girmeden önce bir rahatsızlığım yoktu. Uykusuzluk sorunum nedeniyle psikiyatriste gitme ihtiyacı hissettim. Savunmamı yazılı olarak yapmak istiyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve gelecek celseye kadar yazılı savunmasını sunması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"EN BÜYÜK SEVİNCİMİZ ÖLDÜRÜLMEDEN KURTULMASI"

Dava sonrası adliye bahçesinde "Bağdat Caddesinde Cinsel Saldırıya Uğrayan Arkadaşımız Asla Yalnız Yürümeyecek Tecavüzcüleri Aklatmayacağız" yazılı pankart açan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attı. Duruşma sonrası açıklama yapan E.F.B.'nin avukatı Nuray Ünal ise, "Aile Bakanlığının müdahillik talebi oldu. Biz bu talebin reddini savunduk. Çünkü bize göre Aile Bakanlığı'nın bugün ki uygulamaları tecavüzün engellenmesi olarak değil iktidarın verdiği mesaj kadının mini etekli gece sokakta gezen alkollü şeklinde nitelendirmeyle sanki tecavüze haklı bir zemin oluşturma yönünde oluştu. Müvekkilim alçakça bir saldırıya uğradı, travma yaşıyor. En büyük sevincimiz öldürülmeden bu olaydan kurtulması" dedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Ocak tarihinde gece 03.00 sıralarında üniversite öğrencisi olan E.F.B.'nin Kadıköy'den Bostancı dolmuşlarına binerek sahil yolundaki halı saha civarında inip yalnız olarak Levent Sokak'a girdiği anlatıldı. Bu sırada Cengiz A.'nın genç kızı takip edip elindeki çakı bıçağı ile kolundan tutarak "Korkma bir şey yapmayacağım" dediği belirtilen iddianamede, E.F.B.'nin tepki vermesi ve karşı çıkması üzerine "Sesini çıkarma" diyerek tehditte bulunduğu genç kıza tecavüz ettiği anlatıldı. Cengiz A. hakkında "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarını işlediğini gerekçesiyle 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.