Ömer İbrahimoğlu / Demokrat Haber

 

Bisikletli Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan Ç. Ş., Umut’un annesi Asuman Gündüz’ü kendisine “katil” dediği için şikayet etti.

Umut Gündüz yaklaşık iki yıl önce Ankara 75. Yıl Hipodromu yanındaki yolun sağında bisikletiyle ilerliyordu. Alkollü ve aşırı hızlı sürücü Ç. Ş., 19 yaşındaki Umut Gündüz’e çarparak ölümüne neden olmuştu. Alkollü sürücü Ç. Ş. Umut’a çarptıktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Fakat olay yerinde araç plakasını düşürdüğü için polis tarafından kısa sürede yakalanmıştı. Ç. Ş. olaydan sonra belli bir süre geçmesine rağmen yakalandığında halen alkollü idi.

‘KATİLİ KORUYORSUNUZ’

Mahkemenin Ç. Ş.’ye verdiği ceza sadece 1 yıllığına ehliyetine el koymak oldu. Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz bu karara karşı mahkeme salonunda, “Bu verdiğiniz karar ile katili koruyorsunuz. Oğlumun kanı sizin de elinizde. Siz de yargılanacaksınız ve tutuklanacaksınız” dedi. Bu sözler nedeniyle Menderes Gündüz’e “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. Şimdi de Umut Gündüz’ün annesi Asuman Gündüz karakola ifadeye çağrıldı. Oğlunun ölümüne neden olan Ç. Ş, kendisine katil dediği için Asuman Gündüz’den şikayetçi olmuş.

images (3)-1

‘EŞİMİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

Yaşanan olaylardan sonra eşi Asuman Gündüz’ün psikolojisinin bozulduğunu belirten Menderes Gündüz, “Eşime ve bana Ankara Yüksel Caddesinde Umut’u anma etkinliği sırasında polis saldırdı. Şimdi ise dokuz ay karnında taşıdığı oğlunu alan Ç. Ş.’ye katil dediği için ifadeye çağrıldı. Biz çok zulme uğradık ama haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘TECRÜBESİZ SAVCILAR’

15 Temmuz’dan sonra görevlendirilen savcıların tecrübesiz olduğunu aktaran Menderes Gündüz, ”Karakol tarafından ifadeye çağrıldık. Ancak biz direkt savcılığa ifade vermek istedik. Savcı ise çok yoğun olduğunu, karakola gitmemiz gerektiğini söyledi. Bütün diretmelerimize rağmen savcılık tarafından eşimin ifadesi alınmadı” dedi.

‘KAZA DEĞİL CİNAYET’

Çarşamba günü karakola ifade vereceklerini dile getiren Gündüz, ”Biz hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bunun gibi birçok cinayetin, buna kadın cinayetleri de dahil, üzerleri kaza denilerek örtülüyor. Oysa bunlar kaza değil, cinayet. O yüzden biz artık haksızlık gördüğümüz her yerde herkese elimizden geldiğince yardım edeceğiz” dedi.