Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır'da partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik kullandığı "Bebecan" ifadesini hatırlatan Ali Babacan, "Bir zamanlar bizi hiç görmeyen, küçümseyen, yok sayan iktidar bugünlerde beni hiç dilinden düşürmüyor. Sayın Erdoğan her konuşmasında benden bahsediyor. Geçenlerde tutmuş 'Bebecan' demiş" şeklinde konuştu.

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olduğunu hatırlatan Babacan, "Ya, senin o 'Bebecan' dediğin, bu ülkenin ekonomide en başarılı olduğu dönemde ekonominin başında olmuş bir insan. 34 yıllık üç haneli enflasyonu 2 yılda tek haneye indirirken 'Bebecan' idik. Paradan altı sıfır atarken 'Bebecan' idik. Seçimden tam 10 yıl önce, 14 Mayıs 2013’te IMF’e son borç taksitini öderken de 'Bebecan' idik. Bugün de çok şükür, ben bütün gençler adına 'Bebecan' olmaktan gurur duyarım. Bu ülkenin gençlerinin, neredeyse çocuk yaştaki gençlerinin nasıl başarılar elde edeceğini gösterdiğim için onur duyarım" dedi.

'BAŞARILARI ANCAK ESKİ DEFTERLERDE BULUYOR, ORADA DA KARŞISINA BEN ÇIKIYORUM'

AK Parti'nin son dönemde başarıları olmadığını söyleyen Babacan, "Dikkat edin, başarılardan bahsederken hep o dönem aklına geliyor. Çünkü şu anda başarı yok. Ancak eski defterleri karıştırınca başarıyı bulup gösteriyor. Eski defterleri açtığında bir bakıyor ki, karşısına ben çıkıyorum. Biliyorum çok rahatsız, kızıyor ve öfkeli. Kusura bakmasın, kendisine rahatsızlık vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'DEVA PARTİSİ VE CHP LOGOSUNUN YAN YANA OLMASI TÜRKİYE İÇİ BÜYÜK KAZANIM'

Millet İttifakı olarak Türkiye'ye, "Mesele eğer Türkiye'yse biz beraberiz, beraber yürüyebiliriz" mesajı verdiklerini dile getiren Ali Babacan, "DEVA Partisi’nin logosu ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosu yan yana duruyor. Bu, Türkiye için çok büyük bir kazanım. Mesele Türkiye ise ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp, yarınlarda buluşup hep beraber o hedefe yürüyebileceğimizi gösteriyoruz. 6 partinin temsil gücü çok yüksek. Toplumun bütün kesimleri 6 siyasi parti çatısında temsil ediliyor" diye konuştu.

'KORKMUYORUZ YÜRÜYORUZ DEDİĞİNİZDE BAŞKALARI KORMAYA BAŞLIYOR'

Baskılardan korkmadıklarını vurgulayan Babacan, "DEVA Partisi’ni kurmadan önce bize çok insan gelip gitti. 'Siz hiç korkmuyor musunuz? Baskı, zulüm, her şey var' dediler. Biz de dedik ki, 'Biz haklıyız. Haklı olmanın verdiği güçle yola çıkıyoruz'. Ve inanın 'Korkmuyoruz kardeşim, yürüyoruz' dediğinizde başkaları korkmaya başlıyor" dedi