DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi "edebe" davet ettiğini söylerken, "Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz" dedi.

Partisinin Temel Haklar Eylem Planı Toplantısı'nda, anayasada yer alan, “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür” maddesinin yeniden ele alınmasını teklif ettiklerini belirten Babacan, kendisini bu konu üzerinden hedef alan Bahçeli'ye yanıt verdi.

Babacan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz. Biz, milletimizin tümü için refah ve huzur diyeceğiz. Yolumuza adaletle devam edeceğiz. Kendisini sadece edebe davet ediyoruz."

BABACAN NE DEMİŞTİ?

DEVA Partisi, geçtiğimiz günlerde Temel Haklar Eylem Planı’nı açıklamıştı. DEVA Partisi lideri Babacan, anayasanın 66. maddesinin yeniden ele alınmasını teklif ettiklerini belirtmişti. 

Anayasada, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür” maddesinin yeniden ele almayı teklif ettiklerini söyleyen Babacan, şöyle konuşmuştu:

“Parti programımızda açıkça beyan ettiğimiz üzere biz, ülkemizde daha kapsayıcı ve daha kuşatıcı yeni bir vatandaşlık anlayışının geliştirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ülkede hiç kimsenin ayrımcılığa maruz kalmamasının temel dayanaklarından biri, güçlü bir vatandaşlık anlayışıdır. Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür bir vatandaşı hissetmesi, böylesine güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.”

BAHÇELİ, BABACAN İÇİN NE DEDİ?

Bahçeli de bugün partisinin grup toplantısında Babacan'ın sözlerine tepki göstererek, şunları söylemişti:

"Selamsız sabahsız Babacan, 'Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı' teklif etmiştir. Anayasanın mezkûr maddesi, 'Türk Vatandaşlığı” üst başlığıyla şöyledir:

'Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk’tür. Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.'

Devası derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı da, kendisine sorulan, 'anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz' sorusuna 'doğru' cevabını vermiştir. Bu kurşun gibi sözlere CHP’den tek bir itiraz gelmemiştir. İYİ Parti’den tek bir tepki duyulmamıştır. Zilletin diğer paydaşları da suspus vaziyettedir. Şimdi sormak lazımdır, Deva'nın icazetli başkanını, Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaktır? Buna nasıl kalkışacaktır, zillet ittifakının her bir ortağı aynı görüşte midir, aynı düşüncede midir?"