DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Van Başkale’de askeri cisim patlaması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki H.E.’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 

'BİLİNCİ YERİNDE DEĞİL'

H.E.’nin babası Babacan'a olayı anlatırken “Patladığı yerde askerimiz de var. Orada yanında iki küçük çocuk var. Askerlere ‘Bize yardım edin’ diye seslenmiş. Tabii asker de korkmuş, mayın bölgesidir, gitmeyelim demiş. Kimse yardım etmemiş orada. Köylüler sırtına almışlar, 4-5 saat sırtında ve traktörde taşımışlar. Benim tek isteğim, komutanlarımız orada bir müdahale edebilirdi. Bir helikopter isteyebilirdi. Bilinci yerinde değil. Bazen gözlerini açıp bize bakıyor. Beyin hasar görmüş. 3 parça şarapnel parçası kalmış. Elini kaybetmiş” ifadelerini kullandı.

“Yaşıyor. Önemli olan o. İnşallah doktorlarımız da yeterli ihtimamı gösterirler” diyen Babacan Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi’nin başhekimiyle de telefonda görüştü. Babacan, doktorun konuşmasını “‘Patlamayla basınca dayalı bir kanaması vardı. Onu ameliyatla çözdük. Parça kafatasında. Toparlıyor’ diyor” diye aktardı.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kiratî mahallesinde askeri cismin patlaması sonucu, 12 yaşındaki H.E., ağır yaralanmıştı.

H.E.'nin babası Hanifi Eryılmaz, çocuğunun bir bileğinin koptuğunu, sağ bacak ve yüzünde ağır yaraların olduğunu belirtmişti. Oğlunun uzun bir süre yaralı bir şekilde tarlada kaldığını söyleyen Eryılmaz, “Bu olay, askeri kışlanın yanı başında yaşanmasına rağmen kimse müdahale etmemiş. Oğlumun durumu şu an çok ağır” demişti.