Sosyal medyada Gezi Parkı davasında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları nedeniyle, Osman Kavala, Mücella Yapıcı ve Yiğit Aksakoğlu'na destek kampanyası başlatıldı.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle açılan davadan geçen hafta savcı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında, tutuklu iş insanı Osman Kavala, Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı ve Yiğit Aksakoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Dosyada, yeni parti kurma hazırlığında olan AKP'li eski bakan Ali Babacan ile AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'nin kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da "mağdur" sıfatıyla yer alıyor.

Osman Kavala, Mücella yapıcı ve Yiğit Aksakoğlu'na ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesinin ardından Twitter'da "Gezi'yi Savunuyoruz" adıyla açılan kampanyada Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na çağrı yapılarak, "Basına mağdur olmadığınızı açıklayabiliyorsanız, gelin mahkemede de söyleyin" denildi.

"Yiğit Aksakoğlu'na Özgürlük" isimli Twitter hesabından da Davutoğlu ve Babacan etiketlenerek "Sizi, isminizi Gezi iddianamesindeki 'mağdur' listenizden geri çekmeye davet ediyoruz. 18 Şubat'ta bizimle olun ve bu hataya dur deyin" diye yazıldı.

Ahmet Davutoğlu, “Gezi sırasında Tayyip Bey’i Taksim’e, o gençlerin arasına götürmek, onlarla görüştürmek için uğraştım. İkna edemedim” demişti.

Ali Babacan da “Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık. Gezi davasında mağdur olarak yer almam benim talep ettiğim bir durum değil. Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok” demişti.