Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İskenderun İlçe Kongresi’nde konuştu. Ekonomiden sağlığa önemli başlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, “84 milyonluk ülkede, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan iki kişi var: Biri Sayın Erdoğan, diğeri Bahçeli” dedi.

‘HASTANELERDE RANDEVU ALINAMIYOR, İLAÇLAR BULUNAMIYOR’

Kongrede yaptığı konuşmasında sağlık sisteminin çöktüğüne vurgu yaparak, “Randevular alınamıyor, teşhisler konulamıyor, ameliyatlar yapılamıyor, ilaçlar bulunamıyor” diyen Babacan, “Ülke resmen hekimler göçü veriyor. Devlet hastanelerindeki hekimler sürekli istifa ediyor. Hekim olmayınca, randevu da kuyrukları uzuyor. Böyle giderse birkaç yıla kadar ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız“ dedi.

‘SAĞLIKTAKİ KRİZİ ÇOK İYİ GÖRÜYORUZ’

Sağlıktaki krizi çok iyi gördüklerini ve tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

“Bir iktidar, kendi elimizle yetiştirdiğimiz insan gücümüzü Amerika’ya, Avrupa’ya bedavadan vermez, veremez. İnsanlara kaliteli bir yaşam ve insanca çalışma imkânı tanınmazsa, o ülkenin hastanelerinde randevu kuyruğu olur. Muayene süreleri 5 dakikaya indirilirse insanlar doğru düzgün tedavi edilemez. Kur oynaklığı devam ettiği sürece ilaç sanayine güven verilemez, ilaç bulunmaz. Yoksuldan alıp zengine vermenin adına kur korumalı mevduat hesabı dediler. Tam bir devleti batırma operasyonu. Hükûmetin enflasyonu düşüremeyeceğini biliyoruz.”

‘SOKAKTAKİ FİYATTAN HABERSİZ İKİ KİŞİ VAR’

Babacan, 84 milyonluk ülkede sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan iki kişi olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’yi işaret etti. “Koskoca ülkeyi Survivor setine döndürdüler” diyen Babacan, “Türkiye, insanların hayallerinden uzaklaştığı bir ülkeye dönüşüyor. Millet hayatta kalmak için çalışıyor. Rakamları Ayarlama Enstitüsü, enflasyonu yüzde 73 buçuk olarak açıkladı. İnandırıcılığını artırmak için bir de buçuk eklemişler. Yahu siz kimi aldatıyorsunuz? Bunlar bu kafayla ülkeyi hiper enflasyona bile götürür. Bu enflasyonun sonucu açlıktır, yoksulluktur” ifadelerine yer verdi.

‘CUMHURBAŞKANI HARİKALAR DİYARINDA’

Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Beştepe Harikalar Diyarı’nda’ ayrı bir alemde olduğunu kaydeden Babacan, çocukların yatağa aç girdiği, esnafın elektriğini yakamadığı ülkede büyümeden bahsedilemeyeceğini söyledi.

DEVA Partisi olarak güveni kendilerinin getireceğini ifade eden Babacan, “Bu acı tabloyu çözmenin sorumluluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Türkiye’yi hukukla biz buluşturacağız. Türkiye’ye güveni yine biz getireceğiz. Ülkemizi krizlerin pençesinden yine bizler kurtaracağız” şeklinde konuştu.