DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce kurduğu söylemlerini hatırlattı.

Erdoğan'ın "Akaryakıt darlığı halkı perişan etti. Aylardır tüpgaz alamayanlar geceleri de kuyruklarda geçirmeye başladı" sözlerine karşı, "Artık bu memlekette bayat ekmek ve benzin kuyrukları var" diye konuştu.

Babacan'ın paylaştığı videoda Erdoğan, "Akaryakıt darlığı halkı perişan etti. Aylardır tüpgaz alamayanlar geceleri de kuyruklarda geçirmeye başladılar. Devülasyon piyasaya kara bulut gibi çöktü. Fiyat artışları önlenemiyor. Dün de sabun, zeytinyağı, deri ve kösele fiyatlarına zam geldi. Akaryakıt zammı yürürlüğe girdi. Şeker satışları dün durduruldu. Var mı böyle bir şey?" sözlerini söyledi.

Erdoğan'ın yıllar önceki sözlerine Babacan, "Artık var. Ülkede işlerin iyi gittiği dönemde ne yapıyor? 1970'lerdeki, 1990'lardaki kötü günleri hatırlatıyor. Ama artık bu memlekette bayat ekmek kuyrukları var. Sık sık gelen zamlardan önce depolarını bir an önce doldurmak isteyenlerin oluşturduğu benzin kuyrukları var. Marketlerde miktar sınırı uyarılarıyla satılan ürünler var. Un, kahve asmışlar, 'Bir paketten fazla alamazsın' diyor. Bu bolluk ülkesini yokluk ülkesine çevirdiler. Bu ülkeyi o eski karne döndürüyorlar hızla. Sayıyla un alıyoruz, zam korkusuyla kuyruklara giriyoruz. 2009'da bizlerin işin içinde olduğu ortak aklın, istişarenin olduğu dönemde 1970'leri 1990'ları hatırlatıp o günün başarılarıyla övünen Sayın Erdoğan, bugün işte ülkeyi 2009'lardan alıyor 70'lerin 90'ların ülkesi yapıyor." diyerek karşılık verdi.

Babacan'ın sosyal medya hesabından "Sabah #ekmekkuyruğu, öğlen #yağkuyruğu, akşam #benzinkuyruğu. Bu yokluğun tek sorumlusu iktidardaki otoriter ittifak. Önümüzdeki seçim; yokluk ile bolluk arasında olacak" notunu kullanarak paylaştığı video şöyle: