Sokağa çıkma yasağının yaşandığı sırada Diyarbakır'dan telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için  'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve 6 aylık infaz erteleme süresi dolan öğretmen Ayşe Çelik,  bugün akşam saatlerinde (20 Nisan 2018) bebeği Deran ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi.

Çelik’in hapse girmemesi için Anayasa Mahkemesi'ne 'hak ihlali ve kararı durdurma başvurusu' yapan avukat Mahsuni Karaman, mahkemenin başvuruyu incelemeye aldığını duyurmuştu. Ancak akşam Çelik'in cezaevinde girdiği akşam saatlerine kadar AYM'den başvuruyla ilgili herhangi bir karar çıkmadı.

Yaptığı 10 günlük infaz erteleme talebi reddedilen öğretmen Ayşe Çelik,  gittiği evinden 8 aylık Deran'ı da alarak yeniden Diyarbakır Adliyesi'ne geldi.

Adliye'de evrak işlemleri tamamlanan Çelik, burada bekleyen polis ekiplerine teslim oldu. Öğretmen Ayşe Çelik, adliyeden  saat 17.45'te polis aracı ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildi.