HDP'den Kars Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı kararıyla yerine kayyım atanarak görevden alınan Ayhan Bilgen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında açıklamada bulundu.

Bilgen, "Düne kadar iktidar adına tetikçilik yaparken şimdi muhalefete geçip millete cesaret dersi verenleri muhalif medya da baş köşeye oturuyor" paylaşımını yaptı.

Bilgen eleştirdiği ismin Özdağ olduğunu açıkladı

HDP'den bir süre önce istifa eden ve Aralık ayı içerisinde yeni bir partinin kuruluşunu açıklayacaklarını duyuran Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Düne kadar iktidar adına tetikçilik yaparken şimdi muhalefete geçip millete cesaret dersi verenleri muhalif medya da baş köşeye oturuyor. Alternatif siyaset için önce ahlak ve özeleştiri gerek" dedi.

Bilgen OdaTV'ye yaptığı açıklamada ise kastettiği kişinin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Selçuk Özdağ olduğunu söyledi.

'SALDIRIYA UĞRADI DİYE SAVUNSAK DA...'

AKP'de de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Özdağ'ın 15 Temmuz darbe girişimi komisyonunda başkan yardımcısı olarak görev aldığını belirten Bilgen, "Herkese cesaret telkin ediyor. Sert muhalefet edin diyor. AKP'de iken tepki veren herkesi ihanetle suçladı. Saldırıya uğradı diye savunsak da tarzı çok irrite edici" diye konuştu.

Özdağ 15 Ocak 2021'de Ankara'daki evinden çıkıp otomobiline bineceği sırada arkasından gelen bir grubun sopalı saldırısına uğramıştı.