HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, seçim çalışmaları kapsamında Digor Yolu Toki’de düzenlenen toplantıda Kars halklarıyla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları ve Kars’taki son duruma değinen Bilgen, Kars’ın kötü yönetildiğini vurgulayarak seçimin fırsat olduğunu ifade etti.

Kars halklarına seslenen Bilgen, hırsızlara görev verilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Seçimin son haftasına girdik. Aslında bu seçim şimdiye kadar olanların belki de sonuncusu. Bu şehir ya doğru düzgün hizmeti görecek ya da bu şehirde yaşayan insanlar artık belediyeden yana siyasetten yana bir umut taşımayacaklar. Evinize bir hırsız girip soyup gitse, aynı kişi bir daha gelse bir daha soysa gitse,  üçüncü kez gelse nasıl davranırsınız? “Buyur içeri mi” dersiniz, yüzüne gülümser misiniz? Bu şehir 25 yıldır soyuluyor.  Yazık ediyorsunuz kendinize” dedi.

‘HIRSIZ BAŞ TACI EDİLİR Mİ’

 “Hırsız baş tacı edilir mi” diye soran Bilgen, isim vermeden mevcut MHP Belediyesi ve eski Kars Belediye Başkanı ve DSP’nin adayı Naif Alibeyoğlu’na yüklendi.

“Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim belediye başkanı olmaya ihtiyacımız yok” Bilgen, “Benim rahatım imkanlarım belediye başkanından üç kat daha iyi. Eşbaşkanımız Şevin Alaca’nın da güzel bir işi ve hayatı var.  Biz istiyoruz ki bu şehir daha fazla yağmalanmasın, kimse belediyenin binalarını kardeşlerine peşkeş çekmesin bunun için buradayız.  Daha fazla yalan söyleyerek daha fazla hırsızlık için sizden yetki istemesin insanlar. Hırsız baş tacı edilir mi arkadaşlar? Şehri son beş yılda bu hale getirenler ne yüzle sizden oy istiyorlar? Demek ki bu şehir hesap sormuyor, hırsızdan seviyor hırsızdan memnun. Ben bu durumu kendi şehrime yakıştıramıyorum, kendi insanlığıma yakıştıramıyorum” ifadelerini kullandı.

Belediyeye ait bir çok dükkanın ve iş merkezinin Naif Alibeyoğlu’nun kardeşleri tarafından işletildiğini anımsatan Bilgen, dükkan ve iş merkezlerinin mülklerinin de Alibeyoğlu’nun kardeşlerinde olduğunu ekledi.

Bilgen, “Eğer siz  bu şehirde siyasetçi hizmet etsin istiyorsanız bu şehirde geçmişte hırsızlık yapmış, şehrim imkanlarını  birilerine peşkeş çekmiş, çevresine talan ettirmiş yağma ettirmiş insanlardan  vaad dinlemeyeceksiniz hesap soracaksınız.  Ben soruyorum, 4 tane somut şey sordum çıksın cevabını versin.  Nasıl olur da belediye binalarını kardeşi alıyor, kafeyi kardeşi alıyor, düğün salonunu kardeşi alıyor? Bu şehirde başka kimse yaşamıyor mu, kimsenin şehrin tek sinemasını işletecek yeteneği becerisi yok mu,  kimsenin bu şehrin düğün salonunu işletecek becerisi yok mu?” diye sordu.

‘BİZ BU SEÇİMİ KAYBEDERSEK SADECE OYLARIMIZIN BÖLÜNMESİ ÜZERİNDEN KAYBEDERİZ’

Alibeyoğlu’nun HDP seçmeninin oyunu bölme politikası güttüğünü ifade eden Bilgen, ‘HDP Belediyesi’ne kayyum atanacak” iddialarını değindi.

Alibeyoğlu’na ait görevi kötüye kullanma ve zimmet davalarını anımsatan Bilgen, “Biz bunları soruyoruz, o da diyor ki, “Seçilir ama seçilince terk eder gider, seçilir ama devlet kayyum atar” ayıptır arkadaşlar. Benim utanılacak hiçbir davam yok, benim yüz kızartıcı hiç bir davam yok. Ama beyefendinin Yargıtay da 5 yıldır zimmet dosyası bekliyor. Yüz kızartıcı suçtan cezası var ama dolaşıyor şehirde, millete yemin ettiriyor Kuran üzerinden söz alıyor. Eğer biz bu seçimi kaybedersek sadece oylarımızın bölünmesi üzerinden kaybederiz.  Başka kaybetme ihtimalimiz yok” dedi.

‘BU SEÇİM MHP İLE VE HDP ARASINDA GEÇİYOR’

Seçimin HDP ve Cumhur İttifakı arasında geçtiğini vurgulayan Bilgen, “Bu seçim MHP ile ve bizim aramızda geçiyor. Bütün anketler gösteriyor ki, ya mevcut MHP belediyesi devam edecek ya biz kazanacağız yeni bir sayfa açacağız.  Bunun dışında bizden giden her oy MHP’ye yazılacak” ifadelerini kullandı.

ALİBEYOĞLU’NA ÇAĞRI

Alibeyoğlu’nun 4 seçim kaybettiğini anımsatan Bilgen, tarafsız anket çağrısı yaptı.

Bilgen,“Bizim kitlemizde siyaset yapanlar, bizim kitlemizi kandırmaya çalışanlar belediye seçimini kaybetmişleri mi, milletvekilliği seçimi kaybetmişleri mi? Ben bu şehirde 3 kez seçimlere girdim ve kazandım değil mi? Ben buna rağmen diyorum ki, “Ben kaybettiğim bir seçime girmemişim, sen üç seçim kaybetmişsin. Gel tarafsız anket yapalım. Eğer senin oyun benim oyumun üçte biri kadar çıkarsa ben siyaseti bırakacağım. Bırakın Karslı’dan oy istemeyi, yetki istemeyi bir daha da Kars’a adım atmayacağım. Bir kere girmişsin halk sana yetki vermemiş, iki kere girmişsin vermemiş üç kere girmişsin yetki vermemiş. Dördüncü kez geliyorsun sadece bize kaybettirmek için hizmet ediyorsun başka bir işe yaramıyorsun.  Dördüncü kez yaptırmayın yazık bu şehre” dedi.

Kars halklarına “hırsızlara görev vermeyin” diye seslenen Bilgen, “Yine hırsızlar, yağmacılar ve talancılar az bir oy farkıyla seçilirse, bunun vebalini ne bizim partimiz kaldırır ne de ona oy veren insanlar bunun hesabını verebilirler. Çok net söylüyoruz eğer bu seçimde onun oyunu bilerek yüksek gösteren MHP değilse ben siyasetten hiç bir şey bilmiyorum” diye konuştu.

MHP’nin manüpülasyon yaptığını ifade eden Bilgen, “MHP adayı (Çetin Nazik) televizyona çıkıp oyları ilan ediyor. Öyle oranlar veriyor ki, DSP’nin oyu İYİ Parti’nin oyunun 6 katıymış. Niye çünkü İYİ Parti’ye oy gidince MHP’den gidiyor DSP’ye oy gidince bizden gidiyor. Bu kadar açık hesap.  Yayın bittikten sonra gazeteciler soruyor “ Bu rakamlar gerçek mi?”  Diyor ki; “ Siyaset yapıyoruz. Naif Alibeyoğlu’nu yüksek göstermezsek HDP kazanacak”  Hesap ortada, bu durumu MHP itiraf ediyor ama ne yazık ki bizim halkımız etrafına toplandığı 5 10 kişi üzerinden kendi geleceğini ipotek altına sokuyor.  Şevin Başkan net biçimde söyledi. Bizim projelerimiz  somut. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemeyiz. Biz siyasete yakınlarımızı zengin etmek için ceplerini doldurmak için  yapmıyoruz. Çok somut bir biçimde söylüyoruz eğer bir ay içinde bu şehrin çöp sorunu çözülmezsek biz sokağa çıkamayız.  İnsanların yüzüne bakamayız” dedi.

Demokrat Haber/Kars