HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP ve MHP'nin baraj altında bırakılarak tasfiye edilmesinin amaçlandığını söyledi.

Avcılar'da HDP İlçe Binası'nda düzenlenen toplantıda partililere seslenen Aydoğan, Türkiye'de başkanlık, yarı başkanlık ve son dönemde partili cumhurbaşkanı modellerinin gündeme getirildiğini hatırlattı.

AK Parti'nin bu sistemlerden biri için HDP ve MHP'nin baraj altında bırakılarak tasfiye edilmesinin amaçlandığını öne süren Aydoğan, HDP'nin MHP gibi tasfiye edilemeyeceğinin bilindiğini de belirtti.

Partisinin PKK ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Dokunulmazlıklar kalkarsa hakim, savcılara ifade vermek için gitmeyiz, gitmeyeceğiz. Çünkü dokunulmazlık adı altında sürdürülen çalışmalar öz itibariyle HDP'yi tasfiye etmek için konulmuştur. HDP'nin tasfiyesi ile sonuç alınamayacaktır.

“HDP aslında Türkiye için bir şanstır. HDP; Türkiye'nin mevcut yapısı içerisinde Türkiye halklarını birleştiren, tutkal gibi bir arada tutan çok önemli bir siyasal güçtür. Bu ülkenin bölünmesi ile endişe varsa, bundan korkuluyorsa HDP'yi tasfiye etme, parlamento dışına atma, yasal olarak ortadan kaldırma yerine tersi yapılmalıdır.

“Türkiye'de Kürt sorununun Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bütün halkların eşit ve özgür olarak yaşadığı 'Demokratik özerklik modeli' ile çözümü savunan bir partiyiz. En yüksek sesle; 'Barışa bir ses çift taraflı ateşkes' deme zamanıdır."