Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, hükümetin yanlış politikalarını sert bir dille eleştirdi. AKP'nin bir aile şirketi haline geldiğini belirten Yıldız, "Biz bu adama yetki verdik. O ülkeyi yabancılara sattı. Şimdi de tefecilerden borç alıyor" dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası'nda partilileriyle buluştu. Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Yıldız, akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve temel gıdaya yapılan zamlara da değindi.

"BAKANLARIN SÖZ HAKKI YOK"

AKP hükümetinin Türkiye’yi her geçen gün karanlığa sürüklediğini belirten Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Türkiye sistemi olmayan bir ülke haline geldi. Cumhurbaşkanı ne derse o oluyor. Bakanların söz hakkı yok. Ülkeyi bir kişi yönetiyor. O da güzel ülkemizi bu zor duruma soktu. Bakanlıklar ve kurumlar denetim yapmıyor. Bu konuyla ilgili TBMM’de defalarca soru önergesi verdik. Fakat tek bir cevap alamadık. Devletin şu anda planlama teşkilatı yok. Kapatıldı, çünkü işlerine gelmedi. Devlete ait birçok kurum özelleştirildi. Bunların tek derdi yandaşlarının ceplerini doldurmak. CHP olarak Türkiye’nin tüm sorunlarını biliyoruz. Şu anda ülke nüfusunun yüzde 98’i yüzde 2’si için çalışıyor” diye konuştu.

"YANDAŞLARIN CEBİ DOLUYOR"

Temel ihtiyaçlara yapılan zamları da sert bir dille eleştiren Yıldız, "Gübre fiyatları geçen seneden bu yana yüzde 500 arttı. Dün akaryakıta yine zam geldi. Birkaç ay önce kendi aracımla Ankara'dan Aydın'a 350 Türk Lirasına yakın harcayarak geliyordum. Şimdi ise 850 Türk Lirası'nı geçiyor. Vatandaş için yollar köprüler yaptıklarını söylüyorlar. O yolları vatandaşa kolaylık olsun diye değil yandaşlarının cebini doldurmak için yapıyorlar" dedi.

"ÖZAL BUNUN YANINDA ZEMZEMLE YIKANMIŞ GİBİ"

Önümüzdeki seçimde sandıktan CHP iktidarının çıkacağını ifade eden Yıldız, "Vatandaşlar bu adamlardan sıkıldı. Koyu AKP'liler bile artık bu adama oy vermeyeceğini söylüyor. Yönetemiyorlar kardeşim. Türkiye'de gelmiş geçmiş en kötü yönetici Özal'dır diyorduk. Özal bu adamın yanında zemzem ile yıkanmış gibi. Allah korusun başına bir iş gelmesini istemeyiz, CHP bu adamı önümüzdeki seçimde sandığa gömecek" ifadelerini kullandı.