Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi, DHA ile Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş., Güneş Gazetesi'nin Doğan Medya Grubu bünyesindeki bazı medya kuruluşlarında yer alan bazı haberlerden dolayı yetkililerini ''terör örgütü propagandası yapmakla' suçladığı haber ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Güneş gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Sorumlu Müdür Mustafa Dolu, "Terör Örgütüne Hedef gösterme", "Hakaret" ve "İftira" ile suçlandı.

Ne olmuştu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneş gazetesinin 10 Eylül 2015 tarihli Doğan Medya Grubu’nu farklı haberleriyle hedef aldığı ‘Al sana belge’ manşetini ‘ihbar’ kabul etmiş ve kendi inisiyatifiyle soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmaya konu olan haberler şunlar: 29 Ağustos 2015’te Siirt’te hayatını kaybeden askerlerin fotoğraflarının yayınlanması, Tunceli’de öldürülen PKK’lıların fotoğraflarının buzlanması, Cüneyt Özdemir’in PKK’ye katıldığı iddia edilen ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil ile televizyonda söyleşi yapılması.