Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP’yi 24 Temmuz günü Ayasofya’nın ibadete açılışına davet etti ancak HDP, 2 milletvekili olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve bir milletvekili olan Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) davetiye gönderilmediği öğrenildi.

Erbaş’ın vekillere giden davetinde “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i açılış programına katılımlarınızdan onur duyarız” denildi.

Erbaş davetinde, Tevbe Suresi’ndeki “Allah’ın mescitlerini ancak Allah ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler iman eder. İşte doğru yolu bulanlardan olmaları umulur” ifadelerine yer verdi.

Erbaş’ın bazı isimleri telefonla arayarak davet ettiği öğrenilirken, HDP kaynakları Erbaş’tan telefon ve davetiye gelmediğini belirtti.

SAADET PARTİSİ’NE GEÇ GELEN DAVET

Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu’na da son anda davetiye gitti. Bugün Partinin Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, burada kendilerine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan bir davet gelmediğini açıkladı. İlerleyen saatlerde partiye davet gönderildi.

Kaynak: Anka