İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müze statüsü kaldırılarak camiye dönüştürülen ve geçtiğimiz hafta İmparatorluk Kapısı'ndaki hasarla gündeme gelen Ayasofya'da çekilen yeni görüntülere tepki gösterdi.

Twitter hesabından bazı fotoğraflar paylaşan Mahir Polat, “Ayasofya’da durum Ayasofya’nın kutsiyetine ve tarihsel değerine hakaret seviyesine doğru gidiyor” dedi.

'BUNA SON VERİN'

Polat’ın paylaştığı fotoğraflarda 1500 yıllık Ayasofya’nın girişinde ayakkabıların taş arasına konduğu görülürken, Polat "Yetkili kurumların bu ayıba son vermelerini Ayasofya gönül vermiş milyonlarca insanın ortak duyarlılığı ile rica ediyorum. 154 kamera, 69 güvenlik ve turizm polisi bunu görmüyor mu?” ifadelerini kullandı.

'MUHTEMELEN MACUNLA KAPANARAK ÜZERİ BOYANDI'

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Ayasofya'nın İmparator Kapısı'nda aylar önce meydana geldiği ortaya çıkan tahribat, geçtiğimiz hafta sosyal medyadaki tepkinin ardından bir gün içinde onarılmıştı. Nasıl bir restorasyon süreci izlendiği merak edilirken, Polat, "Muhtemelen ahşabı macunla kapatarak üzerini boyamışlar. Böyle bir restorasyon olmaz. Ayasofya'ya yakışmıyor" demişti.