Ankara Barosu’na kayıtlı bir grup avukat, Ankara Adliyesi önünde toplanarak öğretmenlere öğrencilerin 'harem selamlık' oturması yönünde talimat veren ve daha sonrasında görevden alınan okul müdürü Haydar Akın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukat grubu adına basın açıklaması yapan Avukat Veysel Kırıcı, okul müdürüne sert sözlerle eleştirerek, konunun sonuna dek takipçisi olacaklarını belirtti.

Yaşananlara sessiz kalamayacaklarını söyleyen Kırıcı, "Afganistan'daki Pakistan'daki, Yemen'deki eğitim sistemine özenen, Atatürk devrimlerinin kıymetini bilmeyen bu kirli, Cumhuriyet düşmanı zihniyetin cezalandırılması için avukat meslektaşlarımla suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

‘YENİ İSTİSMARLAR YAŞANMASIN DİYE KARŞINIZA DİKİLEN AVUKATLARIZ’

"Bizler okulda kız erkek öğrenciler olarak aynı sıralarda birlikte okuduk. Peki ne oldu, ne zararını gördük?” diye soran Kırıcı, “Biz avukatlar, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan tüm yurttaşlar olarak size dur diyeceğiz. Korkmuyoruz! Sizler pervasızca saçmaladıkça bizler anında refleks göstererek sizlere cevap vermeye devam edeceğiz" dedi ve şunları kaydetti:

"Ensar Vakfı’nda, cemaat yurtlarında kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim aldıkları kurslarda daha yakın zamanda gazetelerde yer olan istismar haberlerinin mürekkebi kurumamışken, şimdi bir kendini bilmez, nereden cesaret alıyorsa çıkıyor ve saçma sapan, yazılı bir metinle öğretmenlere talimatlar verebiliyor. Geçmişte kız erkek aynı sıralarda oturan bizler, bugün de adliyede hep birlikteyiz. Biz kim miyiz? Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız güçle, hukukun üstünlüğüne olan inancımızla yeni Enes Kara’lar cemaat yurtlarında intihar etmesin, yeni Ensar istismarları yaşanmasın, yeni Aladağ yurtlarında kızlarımız yanmasın diye karşınıza dikilen cesur avukatlarız. Ey kendini bilmez müdür! Aladağ'da yurtta yanan kız çocuklarının ahı var üzerinizde, Enes Kara'nın ahı var sizde, sizden de kirli zihniyetinizden de korkmuyoruz."