İstanbul'da yapılan polis operasyonunun adreslerinden biri olan Bağcılar'da, baskın yapılan evlerden birinde polisle girdiği çatışmada öldürüldüğü iddia edilen Günay Özarslan'ın cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Özarslan'ın cenazesini teşhis etmek için kardeşi Güneş Özaslan ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan kuruma girdi.

Kurum önünde toplanan Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve TAYAD'lı Aileler de yaptıkları açıklamayla cinayeti protesto etti. "Günay Özarslan ölümsüzdür" pankartı açan TAYAD'lı Aileler adına basına açıklama yapan Feridun Osmanağaoğlu, "Evlatlarımızı savunmak için gözaltına alındık, işkencelerden geçirildik. Ancak mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamada konuşan ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aycan Çiçek ise teşhis için Adli Tıp Kurumu içinde bulunan avukat arkadaşı Oya Aslan'dan aldığı bilgileri paylaştı.

ÇATIŞMA EMARESİ YOK

Polisin iddia ettiğinin aksine olay yerinde hiçbir çatışma emaresinin bulunmadığını ve olayın açık bir infaz olduğunu belirten Çiçek, Özarslan'ın vücudundan ise 15 mermi çekirdeğinin çıkartıldığını söyledi.

Çiçek, polisin infaz ettiği Özarslan'ın cenazesini ailesine vermediğini ve cenazenin Gazi Mahallesi'ne götürülmesinin engellendiğini de belirterek, "Önce katlediyorlar, sonra da cenazeyi ne zaman vereceklerine kendileri karar veriyor. Bu yapılanların cezasız kalmaması için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

AKRABALARININ GÖZÜ ÖNÜNDE İNFAZ

Aynı hukuk bürosuna bağlı Av. Süleyman Ökten da olay yerinde inceleme yapan meslektaşlarının gözlemlerini paylaştı.

Özarslan'ın kaldığı evin kapısını kırarak içeri giren polislerin, Özarslan'ı akrabalarının gözü önünde infaz ettiğini ve olay yerinde hiçbir çatışma izine rastlanmadığını söyledi. (Evrensel)