İstanbul'da, pazar sabaha karşı saatlerinde DHKP-C'ye yönelik ev baskınında, polisin iddiasına göre "yanlışlıkla" vurularak ağır bir şekilde yaralanan 25 yaşındaki Dilek Doğan hakkında, operasyondan saatler sonra "Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu" tarafından şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı belirtildi.

İstanbul Küçükarmutlu’da, 18 Ekim günü sabaha karşı saatlerinde DHKP-C örgütüne yönelik olarak yapılan operasyon sırasında, 25 yaşındaki Dilek Doğan evinde vurularak ağır yaralanmıştı.

Doğan'ın annesi Aysel Doğan, “Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da ‘galoş giyin’ deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı” iddiasında bulunmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise arama sırasında evde bulunan kişilerden birinin, polisin silahını almaya yeltenmesi üzerine çıkan kargaşada göğsünden vurulduğu belirtilmişti.

Emniyet kaynakları ayrıca, Dilek Doğan’ın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda "şüpheli" sıfatıyla kaydının olduğunu açıkladı.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik'in ise bu kaydın bulunduğu soruşturmanın, Doğan vurulduktan sonra açıldığını öne sürdü.

Timtik, “Sabah saat 4'te Dilek vuruluyor. Sonra da soruşturma başlatılıyor. Bu, polisin kendisini kurtarma operasyonu olarak görülebilir” dedi.