Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi, Van Barosu’na kayıtlı Avukat Cahit Ertan, adliye binasında saldırıya uğradı.

Van Adliye Sarayı’nda müdafiliğini yaptığı bir dava dosyasında karşı tarafın saldırısına uğrayan Ertan, darp edildi. Ertan’a saldıran iki kişi adliyede polisler tarafından gözaltına alındı.

Bugün Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki cinayet dava dosyasının ilk duruşmasına giren ve sanık müdafiliği yapan Avukat Cahit Ertan, duruşma çıkışı karşı tarafın iki yakını tarafından saldırıya uğradı. Ertan, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Duvar’dan Serkan Serkal’ın haberine göre, Hastanede yapılan tetkikler sonucu iç kanama ve beyin travması durumu olmadığı anlaşılan Ertan’ın sağ kaşında yırtılma olması nedeniyle dikiş atıldı.

Aynı zamanda Ertan’ın vücudunun çeşitli yerlerinde darplar olduğu görüldü. Ertan aldığı darp raporu sonrasında kendisine saldıran iki kişi hakkında şikayetçi oldu.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Kendisine yapılan saldırıya ilişkin konuşan Cahit Ertan, avukatların mesleklerini icra ederken adliyelerde, sokak ortasında, bürolarında bu tür saldırılara çok maruz kaldıklarının hatta öldürüldüklerini, bunun da cezasızlık politikasının sonucu olduğunu söyledi.

Bugün için girdiği ilk dava duruşması sonrası duruşma salonundan çıkar çıkmaz karşı tarafın yakınları tarafından saldırıya uğradığını söyleyen Ertan, “Duruşma bitince salondan çıktım. O esnada ne olduğunu anlamadan kapıda bulunan karşı tarafın yakını iki kişi tarafından saldırıya uğradım. Maalesef mesleğimiz davayla özdeşleştiriliyor ve bizi de bir taraf olarak görüyorlar. Bu tür saldırıların önüne ancak ceza caydırıcılığı ile geçilebilir. Ve bunun için de yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Yoksa avukatların her zaman bu tür saldırılara maruz kalacaktır. Şu an için baş ağrısı haricinde sağlık durumum iyi" diyerek kendine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve şu an için kendisine saldıran iki kişinin gözaltında bulunduğunu söyledi.