Avrupa’nın değişik ülkelerinde bulunan 55 kurum Afrin’e yönelik askeri operasyona karşı yazılı ortak bir açıklama yaptı.

Aralarında çok sayıda Avrupalı Kürt kurumunun ve siyasi partilerinin yanı sıra, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Avrupa Ezilen Göçmeler Konfederasyonu (AvEG-KON), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATIK)’ın da olduğu 55 örgüt ve kurum tarafından yapılan açıklamada, operasyonun sona erdirilmesi istenirken, ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin tutumu eleştirildi, “Emperyalist devletler, halklarımızın geleceği üzerindeki hesaplarını, taktik oyunlarını, kirli siyasetlerine derhal son vermelidir” denildi. 

Açıklamada, “Savaşa karşı barış için mücadele” çağrısı yapıldı. 

KÖLN’DE BÜYÜK EYLEM 

Öte yandan salı akşamı Köln’de bir araya gelen imzacı örgütlerin temsilcileri, Cumartesi günü Almanya’nın Köln kentinde büyük bir gösteri yapılacağını açıkladı. Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından çağrısı yapılan eylem için kurumlar, savaşa karşı çıkan bütün güçleri gösteriye katılmaya çağırdılar. Eylem saat 10.00’da Ebertplatz’da başlayacak. Aynı gün Avrupa’nın diğer ülkelerinde de benzer gösteriler yapılacak.

Kaynak: Evrensel