Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa'nın pandemide "kabul edilebilir bir final aşamasına” girdiğini belirtti.

Kluge, Covid-19'a bağlı ölümlerdeki artışın durduğunu söyledi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta açıklamalarda bulunan DSÖ yetkilisi, aşılama ve doğal enfeksiyon nedeniyle yüksek düzeyde bağışıklık oranı, virüsün daha sıcak havalarda daha az yayılma eğilimi ile hava durumu ve son olarak Omicron varyantının daha az tehlikeli olması itibarıyla salgının kontrol altına alınma şansının arttığı mesajını verdi.

Euronews'te yer alan habere göre Kluge, “Bu daha yüksek koruma dönemi, bize kalıcı barış getirebilecek bir ateşkes olarak görülmeli” ifadesini kullandı.

Avrupa’da kış mevsiminin bitmesiyle virüsün ilkbaharda yayılma hızının düşeceğini kaydeden Kluge, kışa oranla ilkbaharda daha az sıkıntı yaşanacağı müjdesini verdi.

Omicron dışındaki yeni varyantların ortaya çıkabileceği uyarısını yineleyen Kluge, kamu sağlığının güçlendirilmesi ve kararlı aşılama kampanyasının sürdürülmesi koşuluyla Avrupa'daki sağlık yetkililerinin yeni salgınları kontrol altında tutabileceği görüşünü dile getirdi.