Gezi Davası kapsamında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından tutuklanan Avrupa Siyaset Okulu’nun kurucu direktörü Hakan Altınay için Avrupa Konseyi’ne bağlı Siyaset Okulları Derneği tarafından ortak eylem çağrısı yapıldı.

Avrupa Konseyi’ne bağlı Siyaset Okulları Derneği (ASPS), Gezi tutuklusu ve 2014 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa Siyaset Okulu’nun kurucu direktörlüğünü yapan Hakan Altınay’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’ne ortak eylem çağrısı yaptı. Açıklamayı Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Kosova, Kırgızistan, Fas, Tunus, ve Ukrayna gibi ülkelerdeki Avrupa Konseyi siyaset okulları direktörleri imzaladı.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'ne, Hakan Altınay, Osman Kavala ve diğer düşünce mahkumlarının serbest bırakılması için ortak eylem çağrısında bulunan ASPS, Avrupa değerlerini korumak ve İnsan Hakları ve demokrasiyi teşvik ettikleri için suçlananların serbest bırakılması için sadece kelimelere değil, eyleme de ihtiyaç olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Yargılandığı duruşmada Altınay’ın, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumla bağlantıları, kendisine yöneltilen iddianamede suç unsuru olarak gösterildi” denildi.

Altınay’ın Avrupa Konseyi topluluğunun bir üyesi olduğu belirtilen açıklamada, "Daha önce Azerbaycan okulu direktörü Ilgar Mammadov’a benzer şekilde bir üyemizin daha yıllarca hapiste yattığını görmek istemiyoruz” denildi.