Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, konuk olduğu bir televizyon programında Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi ile ilgili konuştu.

Bozkır, Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesini fazla yadırgamadığını söyleyerek, "Dinlediklerinin ortaya çıkması nedeniyle ayıp etmişler diyorum. Biz de dinliyoruzdur muhakkak. Biz de birçok konuda istihbarat topluyoruzdur” dedi.

Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Bozkır, bunun fazla yadırganacak bir durum olmadığını savundu.

Türkiye’nin de çıkarları doğrultusunda dinlemeler yapabileceğini ifade eden Bozkır, “Görevli büyükelçilikler, ülkenin ilgili kurumları, o ülkenin güvenliği için ne gerekiyorsa yapmak mecburiyetindedirler. Ben 38 buçuk sene boyunca büyükelçi olarak, başka tip olarak diplomasinin her kademesinde görev aldım. Her ülkenin kendisini güvene alacak, bilgi toplayacak uygulamaları olur. Bu illa dinleme olmaz, sohbet sırasında da olabilir" dedi.

"Bunlar yeni şeyler değil" diyen Bozkır şunları söyledi:  "Tabii dinlemişlerse ayıp etmişler. Daha doğrusu dinlediklerinin ortaya çıkması nedeniyle ayıp etmişler diyorum. Biz de dinliyoruzdur muhakkak. Biz de birçok konuda istihbarat topluyoruzdur. Onun için bu normal akışındadır. Bir ülkenin kendisini güvenli hissetmesi için her türlü tedbiri alması gereklidir. Herkes gücünün yettiği kadar bu imkandan yararlanır. Türkiye de yararlanmıştır, yararlanacaktır, yaralanması lazımdır.”