Avrasya Araştırma'nın Şubat ayının birinci etap anketinde, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fark attığı ortaya çıktı.

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, YouTube hesabından son anket sonuçlarını açıkladı.

Araştırmada "Erdoğan aday olursa ona oy verecek misiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 32,1'i "kesinlikle oy vereceğim" derken yüzde 44,6'sı "kesinlikle oy vermeyeceğim" dedi.

"Türkiye'de ekonomik kriz var" diyenlerin oranı yüzde 78,7'ye çıkarken "Ekonomik kriz yok" diyenlerin oranı yüzde 20,1'de kaldı.

"Önümüzdeki seçimde Ekrem İmamoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan yarışırsa kim kazanır?" sorusuna Ekrem İmamoğlu cevabını verenler yüzde 32,5 Erdoğan cevabını verenler ise yüzde 30,9 olarak belirlendi. Ortada geçer diyenlerin oranı ise yüzde 27,9 olarak açıklandı.

"Ekrem İmamoğlu ve Tayyip Erdoğan ikinci tura kalırsa hangisine oy verirsiniz?" Sorusunda ise İmamoğlu'nun Erdoğan'a kararsızlar dağıtılmadan önce fark attığı ortaya çıktı. İmamoğlu'nun Erdoğan'a 10 puan fark attığı görüldü.

"Önümüzdeki seçimde Mansur Yavaş ve Recep Tayyip Erdoğan yarışırsa kim kazanır?" sorusuna Mansur Yavaş cevabını verenler yüzde 41,1 Erdoğan cevabını verenler ise yüzde 31,9 olarak belirlendi. Ortada geçer diyenlerin oranı ise yüzde 18,9 olarak açıklandı.

"Ekrem İmamoğlu ve Tayyip Erdoğan ikinci tura kalırsa hangisine oy verirsiniz?" Sorusunda ise İmamoğlu'nun Erdoğan'a kararsızlar dağıtılmadan önce fark attığı ortaya çıktı. İmamoğlu'nun Erdoğan'a 15 puan fark attığı görüldü.