ABD merkezli kozmetik şirketi Avon’un sendikalı oldukları için işten atılan işçilerinin direnişi devam ediyor.

Kadın işçiler, firmanın genel müdürlüğü önünde yaptığı eylemde plaza güvenlik amiri tarafından “Gidin koca bulun, çocuk yapın” sözleriyle taciz edildi.

Yüzden fazla ülkede 6 milyon bağımsız kadın satış temsilcisi ile dikkat çeken Avon’un Gebze’de bulunan deposunda çalışan 8 kadın işçi sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılmıştı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Avon deposunda çalışan ve Depo, Antrepo, Gemi Yapımı, Deniz Taşımacılığı Sendikası’na (DGD-SEN) üye oldukları için işten atılan 8 işçi, ‘Güzelliğimiz gücümüzden geliyor, gücümüz de direnişten’ diyerek 23 Mayıs'ta fabrika önünde hakları için direniş başlatmıştı.

İşçiler, direnişin 19. gününde Avon yönetimiyle görüşmek ve taleplerini iletmek için bugün direnişlerini firmanın Kağıthane’deki Genel Müdürlük binası önüne taşıdı.

Oturma eylemi yaparak görüşme talebinde bulunan kadın işçileri, Avon firmasının yer aldığı plazanın güvenlik amiri “Boş işlerle uğraşmayın, gidin koca bulun, çocuk yapın” sözleriyle taciz etti.

DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Pelin Daş, tacizi “Plazanın güvenlik amiri ‘Siz kadınsınız. Boş işlerle uğraşmayın. Gidin koca bulun, çocuk yapın, dünyaya bir hayrınız dokunsun, size ne işçilerden’ şeklinde sözler sarf etti'' sözleriyle anlattı.