Araçla arıza veya kaza nedeniyle yolda kalmak herkesin korkulu rüyasıdır. Bir taraftan bilinçsizce yardım etmek isteyenler, bir tarafta size olayı sorup ne olduğunu alınmaya çalışanlar olacaktır. Bu durum genel olarak aracın yolda kalmasıyla zaten canı sıkkın olan kişi için oldukça zor bir durumdur. Esasında bu gibi durumlarda yapılacak işlem çok basittir. Öncelikle sakin olup size yardım edecek kuruluşla irtibata geçmelisiniz.

Yol Yardımı Nedir?

Uzun yolda özellikle şehir dışı seyahat edenler iyi bilir, işinizin en acele olduğu durumlarda veya en zorlu yol koşullarına maruz kalındığında aracın arıza yapacağı tutar. Bu gibi durumlar için herhangi bir hazırlığınız ya da planınız yoksa, uzunca bir süre yolda mahsur kalmanız içten bile değildir.

Yol yardımı dediğimiz diğer adıyla veren kuruluşlar; işte tam da bu esnada yolda kalanların imdadına yetişiyor. Kaza veya araç arızası durumlarında yol yardımı aracınızı güvenceye almakta ve güvenli bir şekilde naklini gerçekleştirmektedir. Yol yardımı hizmet bedeli varsa anlaşmalı kaskonuz tarafından karşılanmaktadır.

Yol yardım ücretleri kapsamları ve hizmet sağlayıcı kuruluşlara göre değişik gösterebilmektedir. Aracınıza kasko yaptırırken bu detaylara iyice bakılmalı ve sizin için yeterli olmadığını düşündüğünüz hususlarla ilgili sigorta şirketinizle görüşerek, poliçenizi ihtiyaçlarınız dahilinde tanzim ettirebilirsiniz.

Avcılar Yol Yardımı ile İlgili Önemli Hususlar

 Yol yardımında öncelik hizmet aldığınız kuruluşun güvenilir ve size zamanında hizmet sunabilme kalitesinde olmalıdır. İşin ehli olmayan kuruluşlardan hizmet almak aracın nakil esnasında veya aktarımında zara görmesine sebep olabilmektedir. Ayrıca arıza ve kaza yapan aracı kendi imkanlarınızla bir şey olmaz diyerek çekmek veya çalıştırarak götürmek daha maliyetli sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle aracınızda her zaman ulaşabileceğiniz yol yardım numarası bulundurmanız yararınıza olacaktır.

Aracınız kaskosu var ise sözleşme dahilinde bu hizmet verilebilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken husus, araç sürücüsün herhangi bir maddenin etkisinde olmaması gerektiğidir. Aksi halde yol yardımına yönelik herhangi bir hizmet verilemez.

Diğer Hizmet koşulları arasında, kişinin aracının sınıfına uygun ehliyete sahip olması da yer almaktadır. Daha detaylı bilgi ve profesyonel yardım için istanbularacyolyardim.com internet adresimizi ziyaret edebilirsiniz.