HDP, Diyarbakır'da Vicdan, Adalet, Demokrasi Mitingi'ne başladı.

Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Figen Yüksekdağ'ın miting için gönderdiği mesajı okudu.

Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:

"Yaşatılan onca acıya, katliama, zulme karşı boyun eğmeyen Amed halkı, kadınlar, gençler; Kandıra F Tipi Cezaevi’nden seçilmiş tüm yoldaşlarım adına hepinize yürek dolusu sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum.

Bizleri sizden ayıran, birbirimize sesimizin, sözümüzün dahi ulaşmasını engellemeye çalışan egemen zihniyete inat, yine yan yanayız, omuz omuzayız. Şu an bu meydanda attığınız her slogan, her zılgıt, havalandırmanın penceresinden girerek bize ulaşıyor. Direnişinizi, kararlılığınızı, hiçbir zaman zulme baş eğmemiş olan duruşunuzu görüyor, hissediyoruz. Nerede olursak olalım, aynı cesarette, aynı umutta buluşuyoruz. Biz içeride, siz dışarıda, faşizme karşı bu onur direnişini kararlılıkla sürdürüyoruz.

Değerli Amed halkı, hiçbir hapishane düzeni baki değildir. Kendisi için sınırsız serbestlik, halklar içinse itaat ve esaret isteyen hiçbir iktidar kalıcı olamaz. “Durmayalım, faşizmi durduralım” diyerek başlatmış olduğumuz kampanyamız, tüm ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların demokratik birliğiyle adalete giden yolu aralamaktadır. Vicdan ve Adalet Nöbetlerimiz de, bugün burada başlattığımız mitinglerimiz de, faşizme karşı oynadığı önemli rolü dolayısıyla tarih sayfalarına yazılacaktır.

Tüm bu süreç boyunca dışarıda halkımızın ve partimizin verdiği mücadele ve baş eğmez tutumu bizlere güç verdi, onur duyduk, iyi ki varsınız.

Bugüne kadar haksızlığın, adaletsizliğin, ölümün ve zulmün bin bir çeşidiyle karşılaşan Amed halkının vicdan ve adalet hareketimizde yeni ve güçlü bir dönemeç yaratacağına inanıyorum. Çünkü kentlerimizi yıkanlar, insanlarımızı diri diri yakanlar, annelerimizin cenazesine dahi tahammül
edemeyen zihniyetleri yaratanlar karşısında başka çaremiz yoktur.

Mezarlarımızdan bile korkan bu alçak faşist zihniyet karşısında elbette cesareti bulaştıran, umudu büyütenler kazanacak. Buna dair en ufak bir şüpheniz dahi olmasın. Çünkü biz varız, HDP var ve zulme asla boyun eğmemiş olan halklarımız var, sizler varsınız.

Yıkılan kentlerimiz yeniden kuracağız, yaralarımızı birlikte saracağız. Bu topraklara eşitlik ve özgürlüğü Türkiye halkları ile birlikte getireceğiz. Özgürlük halayına hep birlikte duracağız. Ve elbette; Vardık, varız, var olacağız."