İçişleri Bakanı reddetti ama mağdurlar tek tek açıklıyor. Son olarak sanatçı Atilla Taş çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı. 

Atilla Taş 2018 yılında tutuklanarak Silivri Cezaevine konulmuştu. Çıplak aramaya cezaevine girdiği an maruz kaldığını söyledi.

Taş Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a yaşadıklarını anlattı:

"Sabaha karşı 5 gibi Silivri Cezaevine götürüldüm. Parmak izi ve fotoğraflarımın çekilmesinin ardından işlemlerim tamamlandıktan sonra beni iki kişinin girebileceği kutu gibi bir kabine koydular. Bana bu kabinde çıplak arama yapacaklarını söylediler. Ben o an çok tedirgin oldum. Filmlerdeki gibi öksürerek bana çıplak arama yapacaklar zannettim. Çok rahatsız olarak, ‘Nasıl bir çıplak arama?’, ‘İç çamaşırımı da mı çıkaracağım?’ diye sordum.  Sadece iç çamaşırımın kalabileceğini söylediler. Ancak çamaşırımı sallamamı ve eğilip kalkmamı istediler.

‘NASIL İNKAR EDEBİLİYORLAR?’

Bir ülkenin İçişleri Bakanı çıplak arama yoktur diyor. Bu standart bir uygulamadır. Böyle bir durum var. Bunu nasıl inkar edebiliyorlar? Bizden nasıl İspat etmemizi istiyorlar. Memurda çıplak arama var demez. Kesin ve kesin bir şekilde yapılıyor. Vicdanen susamam ve ortada büyük bir yalan var. Çıplak arama var kardeşim var.

‘PEK ÇOK KİŞİ MARUZ KALDI’

Tanımadığın insanların karşısında çıplak bir vaziyette kalmak insan onuru kırıyor. Zaten baştan beri bu uygulamaya maruz kalmaktan çok korkuyordum. Bu uygulamaya sadece ben değil, pek çok kişi maruz kaldı.

‘KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ’

Tutuklu bir hakim ile revirde karşılaştık ve sohbet ettik. Zamanında cezaevlerinden çok şikayet geldiğini ancak kendisinin bu duruma inanmayarak çoğunun dosyasına bile bakmadığını söylemişti. Şimdi yeniden hakim olma şansı olsa bütün bu şikayetlere bakacağını söylemişti. Yani şimdi kimi kime şikâyet edeceğiz.”